Gemeente Lopik

Nieuws

Renovatie Dorpshuis Benschop

Het college heeft onderzoek laten verrichen naar vier door de raad aangegeven toekomstvarianten van Dorpshuis Benschop. De raad heeft op 21 oktober 2008 besloten een programma van eisen en een financieel overzicht te laten opstellen voor renovatie van het gebouw op de huidige locatie. Het college zal dit in overleg met het bestuur van Dorpshuis Benschop uitwerken en uiterlijk in maart 2009 aan de raad aanbieden.

De raad heeft begin 2008 een krediet beschikbaar gesteld om onderzoek te verrichten naar toekomstvarianten van Dorpshuis Benschop. Het onderzoek is uitgevoerd naar vier door de raad aangegeven varianten. Het bestuur van Dorpshuis Benschop was voorstander van nieuwbouw op de huidige locatie.
De raad heeft besloten het bestaande gebouw op te waarderen. Het college zal in overleg met het bestuur van Dorpshuis Benschop een programma van eisen opstellen voor renovatie van het gebouw op de huidige locatie. Hiervoor dienen de nota Leefbaarheid Kleine Kernen. Kansen benutten in Benschop van januari 2007 plus aanvullende, recentere wensen als uitgangspunt. Er zal tevens een overzicht van de benodigde financiële middelen worden opgenomen. De raad verwacht uiterlijk in maart 2009 een besluit te kunnen nemen.