Veilig Amsterdam


Stadsdeel Osdorp: Weerbaarheidscursus voor Vrouwen

Twee dames praten op straat
22 oktober 2008

Het doel van de cursus is om de weerbaarheid van vrouwen te vergroten via een pyscho-fysieke methodiek. Er wordt gewerkt aan lichaamshouding, jezelf de moeite waard vinden en grenzen leren stellen. Er worden praktische weerbaarheidsvaardigheden geoefend en er wordt gepraat over onderwerpen die te maken hebben met 'recht' en 'veiligheid'.

Cursisten leren beter omgaan met het stellen van grenzen. Dat kan over allerlei situaties gaan: van je niet mondig voelen bij instanties tot last hebben van agressieve buurjongens of ongewenste seksuele toenaderingen van bijvoorbeeld een chef of een arts of het leven met een partner die je bedreigt. De cursus is bestemd voor alle vrouwen die graag weerbaarder willen worden en in hun dagelijks leven problemen ondervinden bij het aangeven van grenzen.

De praktijk heeft uitgewezen dat door de koppeling van het leren van vaardigheden op het gebied van weerbaarheid en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, de deelneemsters veel steun aan elkaar ondervinden en dat hun zelfvertrouwen enorm toeneemt.

De cursus bestaat uit 8 lessen die ieder 2,5 uur duren. Het bewegingsgedeelte wordt gegeven door Margreet van den Heuvel, docent weerbaarheid van Vrouwenopvang Amsterdam. Daarna wordt samen met Barbara Meeuwig, dienstverlener van SEZO nagepraat over de oefeningen en worden ervaringen uitgewisseld.

Belangstellenden voor de cursus kunnen contact opnemen met het secretariaat van de SEZO (020-6675100) voor een folder, meer informatie of een aanmelding.