Gemeente Heerhugowaard


Brandpreventie

Tijdens de landelijke brandpreventieweken van 4 tot en met 25 oktober, staat de rookmelder voor het derde achtereenvolgende jaar centraal. De laatste twee jaar is in Heerhugowaard is het aantal huishoudens dat een rookmelder heeft met ruim 15 procent gestegen. Toch heeft 30 procent van de Heerhugowaarders nog geen enkele rookmelder.

Kans op een prijs
Jaarlijks komen minstens zeventig mensen om door brand en enkele honderden raken ernstig gewond. Dit aantal kan drastisch omlaag als er in alle huizen rookmelders zouden hangen. Tijdens de brandpreventieweken wordt een rookmelder door de brandweer met korting aangeboden: voor 7.50 euro zijn ze te koop bij de bandweerkazerne aan de Zuidtangent.
De brandpreventieweken worden op 25 oktober afgesloten. Op die dag selecteert een notaris een aantal adressen verspreid door het land om te controleren of deze over een werkende rookmelder beschikken. Is dat het geval dan winnen de bewoners een mooie prijs. Zij maken kans op 250 staatsloten of een troostprijs van 100 staatsloten. Op het gemeentehuis en de brandweerkazerne van Heerhugowaard zijn folders, ook in het Turks en Arabisch, te krijgen over brandpreventie.

22-10-2008

banner gemeente Heerhugowaard