Gemeente Helden

Informatieavond Toren Panningen

De gemeente Helden houdt op woensdag 22 oktober om 19.30 uur in DOK6 een informatie-avond over de nieuwe bekleding van de toren aan het Raadhuisplein.

Al ruim 40 jaar is de toren een baken dat van verre het centrum van Panningen markeert. Na de ontwikkeling van het centrumplan en de oprichting van DOK 6 vormt deze locatie steeds meer een sociaal en cultureel middelpunt van en voor de Panningse gemeenschap. Vanwege de uiteenlopende opties voor de ophanden zijnde renovatie (bekleden met zonnepanelen, nieuw metselwerk of algehele sloop) is aan de verantwoordelijk wethouder, de heer P. Fleuren, in de commissievergadering Economie en Omgeving gevraagd de Panningse bevolking opnieuw te consulteren. Daarvoor is een a-select gedeelte van de Panningse bevolking, omwonenden van het Raadhuisplein en de ondernemers uit het winkelcentrum van Panningen uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Via deze weg wordt verder iedereen die belangstelling heeft, uitgenodigd om te komen luisteren en hun mening kenbaar te maken.

De keuze voor een bepaalde optie kan op een stemformulier worden aangegeven. U kunt hier het stemformulier downloaden. De raad zal de uitslag van deze stemming in hun afweging betrekken.

Op deze avond zal de Koninklijke Klokkengieterij Petit en Fritsen een demonstratie verzorgen met een mobiel carillon zodat u het verschil kunt horen tussen de huidige 12 klokken in het carillon en de mogelijkheden bij een eventuele uitbreiding van het aantal klokken. De heer Frank Steijns, o.a. bekend van het orkest van André Rieu, zal met zijn eigen carillon komen om een mooie demonstratie te geven. Hij bespeelt eenzelfde systeem zoals ook in de toren geplaatst kan worden.

Als u deze avond wenst bij te wonen, vragen wij u -vanuit praktisch oogpunt- om u uiterlijk op 20 oktober aan te melden via telefoonnummer (077) 306 66 71 of per mail: toren@helden.nl

3-10-2008 07:58