Gemeente Zevenaar


21-10-2008: Opknappen voormalig tankstation in Schrijvershoek

Op woensdag 22 oktober a.s. zal om 13.30 uur het voormalig tankstation op de hoek Vondellaan / Huijgenslaan door de bewoners en kinderen van basisschool de Fonkelsteen van een vrolijke beschilderingen worden voorzien.

Het gebouw zal daardoor een mooiere uitstraling krijgen dan dat het momenteel heeft.

Het gebouw staat inmiddels al jaren leeg en ziet er niet uit. Het was een doorn in het oog van vele bewoners en er kwamen regelmatig klachten over de uitstraling van dit gebouw.

Het wijkteam Schrijvershoek heeft geprobeerd om het gebouw opgeknapt te krijgen. Dat is na veel pogingen gelukt en twee jaar geleden zijn er nieuwe platen aangebracht, maar door weersinvloeden en het aanplakken van posters zag het gebouw er al snel weer uit als voorheen.

Het wijkteam heeft het initiatief genomen om samen met leerlingen van de Fonkelsteen (de overbuur) en enkele buurtbewoners dit gebouw op te knappen. De schoolkinderen hebben tekeningen gemaakt die op de houten platen geschilderd kunnen worden. Een selectie van die tekeningen is de afgelopen week op het gebouw geprojecteerd, waarbij de hoofdlijnen al op de houten platen zijn getekend.

Woensdag zullen de tekeningen hun kleur en invulling krijgen. Daarmee zal het gebouw een frisse uitstraling krijgen en kunnen de kinderen, wanneer zij op school zitten, uitkijken op "hun" tekeningen.

U bent van harte uitgenodigd bij deze happening. U bent welkom op woensdag 22 oktober om 13.30 uur bij het voormalig tankstation op de hoek Vondellaan / Huijgenslaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Bert Rhebergen, voorzitter wijkteam Schrijvershoek telefoonnummer (0316) 343639 of met Caroline Kobus, communicatieadviseur van de gemeente Zevenaar. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0316) 595 242.