Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Johan Cruijff en Annemarie Moons openen nieuwe schoolgebouwen in Roosendaal

Roosendaal, 9 oktober 2008. Johan Cruijff komt woensdag 22 oktober naar het Roosendaalse Knipplein om het nieuwe gebouw van het Johan Cruyff College te openen. Samen met studenten zal Johan de aftrap geven van het splinternieuwe schoolgebouw. Diezelfde dag maakt ook gedeputeerde Annemarie Moons haar opwachting op het Knipplein. Zij opent dan het gerestylde Zoomvliet College.

Groeispurt
Het Johan Cruyff College dat in september jl. als onderdeel van Zoomvliet College van start ging, maakt een groeispurt door. Directeur Herman Kruis: 'We zijn voorzichtig begonnen met een klas, maar inmiddels zitten we boven de 100 studenten. Het succes van de formule die Johan Cruijff bedacht heeft, is enorm. Kruis: 'Uit vele plaatsen krijgen we aanvragen van sportende studenten. Wat we destijds voorspelden, blijkt nu uit te komen. Brabant barst van de topsporters en het Johan Cruyff College biedt daar perfecte opleidingen voor aan. Anderhalf jaar na Johan's komst bij de start van het Johan Cruyff College komt hij nu opnieuw naar Roosendaal, omdat het nieuwe gebouw perfect past bij zijn visie op topsport en onderwijs.'

Lessen in Camp Nou
Vanwege de groei van het Johan Cruyff College moest er een passend, nieuw schoolgebouw komen. In april werd de eerste paal geslagen, in september was de school klaar. Het gebouw voorziet uiteraard in lesruimtes, maar heeft ook een fitnessruimte en accommodaties voor fysiotherapie, sportpsychologie en sport- diëtetiek. 'Onze studenten vinden hier alles onder één dak. Na hun lessen kunnen ze voedingsadvies krijgen en bij blessures de fysiotherapeut bezoeken. Bovendien stellen we deze faciliteiten ook beschikbaar aan sporters en sportverenigingen. Verschillende grote clubs zoals de West-Brabant Giants en RBC Roosendaal maken al gebruik van de accommodatie', aldus Kruis. Over de inrichting van het gebouw is goed nagedacht. Alles ademt sport en elke ruimte vertegenwoordigt een andere sport en is met een toepasselijke naam gedoopt. 'Het ene uur heb je les in Camp Nou, het volgende uur in Thialf,' besluit Kruis.

Make-over
De "moeder" van het Johan Cruyff College, het Zoomvliet College, viert ook een feestje 22 oktober. Aansluitend aan de opening van het Johan Cruyff College worden de gerestylde onderwijsruimtes van het Zoomvliet geopend door gedeputeerde Annemarie Moons. Het Zoomvliet College "nieuwe stijl" is volledig gemoderniseerd en aangepast aan de eisen die het hedendaagse onderwijs stelt. Zo is er nauwelijks sprake meer van klaslokalen, maar zijn er voornamelijk onderwijsvloeren waar studenten per studierichting gezamenlijk aan projecten kunnen werken. Directeur Marc van Campenhout is trots op zijn nieuwe school. 'Het voldoet helemaal aan de wensen van onze studenten. We hebben hen ook actief mee laten denken over de inrichting van het gebouw. Het is fris, transparant, kleurrijk en vertaalt onze missie "Regisseer je eigen toekomst". De verbouwing heeft veel gevergd van onze studenten en docenten want het was een fikse klus, maar met het eindresultaat zijn we allemaal hartstikke blij!' Op 22 oktober wordt de school officieel heropend. Aansluitend vindt een rondleiding voor gedeputeerde Moons, studenten en genodigden plaats. De buurtbewoners van het Knipplein zijn later die middag van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij hun "nieuwe" buren.

///

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht