KNSB

AEGON Junior Schaatsspelen van start tijdens KNSB Schaats Open Dag!

Hoogland (KNSB) - De officiële start van het schaatsseizoen, de KNSB Schaats Open Dag op 22 oktober, is ook het moment waarop de AEGON Junior Schaatsspelen 2008-2009 beginnen. In Heerenveen kunnen kinderen op een synthetische ijsbaan op het voorterrein van Thialf de schaatsbeweging van Annamarie Thomas leren.

AEGON Junior Schaatsspelen-ambassadrice Barbara de Loor zal om 14.40 uur een toelichting op de AEGON Junior Schaatsspelen en de tour van 2008-2009 geven op De Vechtsebanen in Utrecht. Vanaf 15.00 uur geeft Barbara een schaatsles op een synthetische schaatsbaan op de Aert de Gelderhage 7, voor de sporthal Galecop in Nieuwegein.

Schaats Open Dag
De KNSB organiseert op 22 oktober de Schaats Open Dag voor alle schaatsfans. Dit jaar niet alleen in Thialf Heerenveen, maar ook op IJsbaan Twente in Enschede, De Uithof in Den Haag en De Vechtsebanen in Utrecht. Het doel is om er echt een landelijke Schaats Open Dag van te maken. Het thema is opnieuw: 'ontmoet je schaatsheld' en daarom komen de schaatshelden - per helikopter - vanuit Heerenveen naar de verschillende locaties toe.
Kijk voor het volledige programma van de KNSB Open Dag op KNSB.nl.

AEGON Junior Schaatsspelen
De AEGON Junior Schaatsspelen zijn ontwikkeld door de KNSB en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor AEGON. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar kunnen door het unieke initiatief van KNSB en AEGON een enerverende schaatservaring opdoen op een synthetische schaatsbaan.
In het schaatsseizoen 2007-2008 is de start gemaakt van het project, een tour langs 20 basisscholen verspreid over het hele land. Circa 5.000 kinderen hebben toen op een leuke en laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de schaatssport.

Tijdens het schaatsseizoen 2008-2009 zal de ijsbaan op 28 locaties neergelegd worden. Nieuw dit seizoen is dat er een intensieve samenwerking is met de plaatselijke schaatsverenigingen en ijsclubs. Mede hierdoor is het mogelijk om samen met KNSB-supplier Art Ice de synthetische schaatsbaan per locatie 4 dagen beschikbaar te stellen.

De eerste 'stop' van de AEGON Junior Schaatsspelen na de Schaats Open Dag is op 31 oktober in Baambrugge op het plaatselijke Dorpsplein.

Meedoen aan de AEGON Junior Schaatsspelen op 22 oktober in Nieuwegein is mogelijk middels inschrijving via sportstimulering@nieuwegein.nl of bellen met 030-6071920.