Gerechtelijke organisatie

Gerechtshof Amsterdam behandelt het wrakingsverzoek in Holleeder cs procedure

Amsterdam, 7 oktober 2008 - Op woensdag 22 oktober 2008 om 10.00 uur zal de wrakingskamer van het gerechtshof Amsterdam het wrakingsverzoek van de advocaat van de heer Holleeder, mr. A.A. Franken, behandelen. In het verzoek wordt gevraagd om de drie raadsheren en de vervanger die aangewezen zijn om de strafzaak te behandelen te vervangen. De behandeling van het verzoek vindt plaats in de beveiligde zaal "De Bunker" aan de Zuidermolenweg 1 te Amsterdam-Osdorp.

De wrakingskamer
De wrakingskamer van het gerechtshof Amsterdam zal bestaan uit mw. mr. T.A.C. van Hartingsveldt (voorzitter), dhr. mr. W.J.J. Los en dhr. mr. J. Wortel.
Tijdens de behandeling zal de verdediging in de gelegenheid worden gesteld het wrakingsverzoek toe te lichten. Het is denkbaar dat de gewraakte raadsheren van het gerechtshof worden gehoord. Zo mogelijk zal op woensdag 22 oktober 2008 uitspraak worden gedaan, maar wellicht wordt de uitspraak naar een andere datum verschoven. De gewraakte raadsheren zijn: dhr. mr. J.M.J. Chorus, mw. mr. Gonggrijp - van Mourik, dhr. mr. L.A.J. Dun en de als reserve aangewezen mw. mr. M.M.H.P. Houben.

Belangstellenden
Elke bezoeker die de behandeling wil bijwonen dient zich aan te melden bij de ingang van de beveiligde zaal "De Bunker". Het aantal plaatsen in de zittingzaal en op de publieke tribune is beperkt. Bezoekers moeten zich legitimeren. In het gerechtsgebouw mag zonder toestemming van het Bureau Communicatie niet worden gefilmd, gefotografeerd of geluidsopnamen worden gemaakt.

Informatie voor de media
De reeds geaccrediteerde media hebben toegang tot de zaal / publieke tribune. De NOS zal televisieopnamen maken van de opkomst van het hof en de uitspraak. Zij zullen deze volgens het poolsysteem afstaan. Media die zich niet hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via voorlichting-hof-Amsterdam@rechtspraak.nl

Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 7 oktober 2008