Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
13 oktober 2008

22 oktober: Derde Amersfoortse Scholentocht Liendert & Rustenburg

Op woensdag 22 oktober organiseert Stichting Kleurrijke Scholen in opdracht van Gemeente Amersfoort voor de derde keer een scholentocht. Ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar uit Liendert en Rustenburg krijgen per bus een rondleiding langs drie buurtscholen. Inmiddels zijn ouders uit deze wijken hiervoor uitgenodigd door middel van een brief.

Wegens het voorgaande succes en de blijvende behoefte van ouders om kennis te maken met scholen in de buurt is besloten dit jaar twee scholentochten te organiseren. Op 8 oktober vond de eerste plaats voor bewoners van Kruiskamp, de Koppel en de Binnenstad. Deze tocht was goed bezocht, zo'n 40 deelnemers doorkruisten per bus de wijk op zoek naar een goede buurtschool voor hun, soms nog ongeboren, kind. Tijdens de tocht krijgen ouders de gelegenheid om in korte tijd de sfeer te proeven; ook op scholen die zij normaliter minder snel zouden bezoeken.

Gemeente Amersfoort wil ouders stimuleren te kiezen voor een school in de wijk. In verband daarmee is gekozen voor de scholen in en direct buiten de wijk die nu door veel ouders worden gekozen. De scholen die in Liendert en Rustenburg worden bezocht zijn:


. de Wiekslag

. de Kinderhof

. de Windroos

In Liendert en Rustenburg werken partners van ABC scholen zoals kinderopvang, scholen en welzijnsorganisatie samen aan gemengde scholen in de wijk. De scholentocht is een van de middelen die de ABC partners inzetten om te werken aan mooier gekleurde scholen. In Liendert en Rustenburg worden ouders en scholen bij dit proces ondersteund door Stichting Kleurrijke Scholen; een landelijk werkende stichting die ouders ondersteunt bij het mengen van scholen. Voor meer informatie: www.kleurrijkescholen.nl

Scholentocht Liendert - Rustenburg

Datum: 22 oktober 2008
Locatie: Buurthuis de Groene Stee, Wiekslag 92, Amersfoort.

Programma:

22 oktober 2008 Liendert & Rustenburg

09:00 - 09:30 Inloop met koffie en thee

09:30 - 11:45 Scholentocht

11:45 - 12:45 Samenzijn met broodjes in de Groene Stee. Welkomstwoord door Gerda Eerdmans, Wethouder van Milieu, Onderwijs en Integratiebeleid. We praten na met elkaar en ook de schooldirecteuren zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Ouders/verzorgers die mee willen met de scholentocht kunnen zich opgeven via e-mail: amersfoort@kleurrijkescholen.nl of via telefoonnummer: 06 169 946 16.
---