Ingezonden persbericht


Almere, 13 oktober 2008

Bespeling Schouwburg Almere week 43-44

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

Peter Rabbit, 4+ - JEUGDTHEATER

In 1902 schreef Beatrix Potter het onsterfelijke verhaal over het ondeugende konijn Peter. Hij eet liever van de sla en de worteltjes in de tuin van boer Verhoeven dan dat hij met zijn zusjes bosbessen gaat plukken. Virga Lipman brengt Peter Rabbit dit seizoen naar het theater. Peter krijgt het aan de stok met een boer, raakt zijn schoenen kwijt, weet niet meer hoe hij thuis moet komen en als hij dan eindelijk weer bij zijn moeder is, hangt zijn jas aan de vogelverschrikker. Wat te doen? 'Peter Rabbit' wordt een spannende familievoorstelling, vol visuele grappen, mooie beelden en liedjes om heerlijk mee te zingen. Virga Lipman was vorig seizoen in Schouwburg Almere te zien met 'Itoek en het ijsbeertje'.

WOENSDAG 22 OKTOBER, 14:30 UUR

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Vero Beauprez
Ciske de Rat, de musical (Laatste kaarten, reserveer snel)

Twintig jaar geleden stal Danny de Munk als Ciske de Rat de harten van het Nederlandse publiek. Ruim twee miljoen bezoekers zagen destijds de film. De Munk kuipt nu in de huid van de volwassen Ciske in 'Ciske de Rat - de musical'. Het is de meest succesvolle reizende musical ooit in ons land en de recensies zijn unaniem juichend. Het verhaal is gebaseerd op de klassieker van Piet Bakker, waarin een Amsterdams straatschoffie in een vlaag van woede zijn moeder vermoordt en later een tweede kans in het leven krijgt. Henny Vrienten is verantwoordelijk voor de muziek. WOENSDAG 22 T/M ZATERDAG 25 OKTOBER, 20:00 UUR
ZONDAG 26 OKTOBER 14:00 en 19:00 UUR
DINSDAG 28 OKTOBER T/M ZATERDAG 1 NOVEMBER 20:00 UUR

ZONDAG 2 NOVEMBER 14:00 en 19:00 UUR

vr. za. zo. Rang 1 E 61,50 Rang 2 E 56,50 Rang 3 E 51,50

di. wo. do. Rang 1 E 57,50 Rang 2 E 52,50 Rang 3 E 47,50

Fotograaf: Joris-Jan Bos Photography
Anuar - CABARET

"Een zeer groot talent", schreef Het Parool over Anuar. In 2004 won deze comedian de juryprijs bij Cameretten, waarna hij regelmatig te zien was in de televisieprogramma's 'The Comedy Factory' en 'Raymann is laat'. Van 'Ongeremd.' hoeft u net als van zijn eerste show 'Ik ben.' geen diepgang, politieke kwesties of een wereldverbeterende filosofie te verwachten. Wel spannende, ongepolijste en rauwe stand-up comedy en direct contact met het publiek. "Een gretige grappenmaker." (De Telegraaf)

DONDERDAG 23 OKTOBER, 20:30 UUR

Prijs: E 16,00 / Kortingspas: E 14,00

Fotograaf: Paul Bergen
publieksprijs kleine musical van het jaar: 5 jaar met jou

In de musical '5 jaar met jou' hebben Jona (Jim de Groot) en Sanne (Birgit Schuurman) vijf jaar een relatie. Hij is een schrijver die steeds meer succes krijgt, zij droomt van een carrière als actrice. Elk afzonderlijk blikken ze terug. Geen 'sit back and relax'-musical, maar een gelaagde, intelligent opgebouwde voorstelling met een geheel eigen stijl. De indringende muziek met jazz-, blues- en soulinvloeden wordt live gespeeld. '5 jaar met jou' is een herneming van 'the last fi ve years', de voorstelling die Birgit Schuurman 2 seizoenen geleden speelde met Ara Halici. Zij won toen voor haar indringende performance de John Kraaijkamp Musical Award. De jury: "Helder, goed geïnterpreteerd, altijd verstaanbaar. Een prachtige rol."

VRIJDAG 24 OKTOBER, 20:30 UUR

Prijs: E 21,50 / Kortingspas: E 19,50
Fotograaf: Edland Man
De Almeerse muziektheatermaker Jolle Roelofs met de locatievoorstelling 'EXPO EXIT'

De mens is eeuwig op zoek naar het ultieme geluk en vrijheidsgevoel. We hebben een gids bereid gevonden om deze zoektocht in kaart te brengen.

EXPO EXIT, een symfonische mensentuin, is een bijzondere expositie. Een uniek avondje uit waarbij levende muziek, theater, beeldende kunst en lekker eten je vergezellen naar het ultieme vrijheidsgevoel. Een gids zal u rondleiden en met klank en kleur meenemen in zijn wereld. Muziektheatermaker Jolle Roelofs maakt met Pompei muziektheatervoorstellingen die de grenzen tussen kunstdisciplines laat vervagen. Met regisseur Ria Marks, meester-verteller Porgy Franssen, beeldend kunstenaar Erik fakkeldij en zeven muzikanten zorgt de samenwerking voor een nieuwe gemeenschappelijke taal.

concept/compositie: Jolle Roelofs . Regie : Ria Marks . gids/spel:Porgy Franssen . muzikanten: Esquire Saxofoonkwartet, Tobias Borkert, Wouter van Zanten, Jolle Roelofs . vormgeving: Erik Fakkeldij . tekst: Tjebbe Roelofs. VRIJDAG 24 OKTOBER, 20:30 UUR
ZATEDAG 25 EN ZONDAG 26 OKTOBER 16:00 EN 20:30 UUR

Prijs: E 15,-

Fotograaf: Ruben le Noble
Almeers jeugdtheater speelt 'vREEMD', 6+.

Op een dag ga je weg uit het huis waar je je hele leven hebt gewoond. Voorgoed weg uit de kamer waar je altijd hebt geslapen. Maar hoe neem je afscheid van je thuis? En wat heb je eigenlijk nodig wanneer je opnieuw begint? 'Vreemd', van het Almeerse gezelschap BonteHond, gaat over verhuizen, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Met eigenzinnig theater vol fysieke humor, melancholie en verrassende beelden laat regisseur Lieke Benders zien wat een kind meemaakt als het vertrouwde moet worden achtergelaten. Deze voorstelling speelt ook nog op zondag 21 december.

ZATERDAG 25 OKTOBER, 19:00 UUR (TRY-OUT)
ZONDAG 26 OKTOBER 14:30 UUR(TRY-OUT)
WOENSDAG 29 OKTOBER 14:30 UUR (PREMIERE)

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Ben van Duin
wERELDMUZIEK DINA MEDINA

Haar wieg stond in Schiedam, maar de roots van Dina Medina liggen in Kaapverdië. In haar jonge jaren schalt de melancholieke morna door het huis, muziek waarin de ziel van de Kaapverdianen verborgen ligt. Fernando Lameirinhas wakkerde het vuurtje een aantal jaar geleden nog wat verder aan door haar uit te nodigen voor zijn theatertournee 'Morna fado'. Het uitstapje inspireerde Medina en haar band Splash! om zich verder te verdiepen in de morna. In 'MornaMente' keert ze terug naar de muziek uit haar jeugd en presenteert ze klassieke morna's en eigen composities.

ZATERDAG 25 OKTOBER, 20:30 UUR

Prijs: E 17,50 / Kortingspas: E 15,50

Fotograaf: Claudine Grin
Rondleiding Schouwburg - UITVERKOCHT

Altijd al eens op het podium van de grote zaal willen staan? Altijd al eens willen voelen hoe het is om uit de coulissen te komen? Altijd al eens de kleedkamer van Najib Amhali willen zien? Een kijkje achter de schermen bij de musical Ciske de Rat of bij het Huis Anubis willen nemen? Kom dan op de laatste zondag van de maand naar de schouwburg voor een rondleiding door het hele gebouw.

De rondleidingen starten om 12.00 uur op de laatste zondag van de maand, koopzondag. Het duurt een uur en wordt afgesloten met een (gratis) kopje koffie. ZONDAG 26 OKTOBER, 12:00 UUR
Prijs: uitverkocht

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht