Ingezonden persbericht



***PERSBERICHT***

Amsterdam, 21 oktober 2008

WEDDENSCHAP LEIDT TOT PLAATSEN VAN KUNSTBENDE TATTOO

Ja, ze weten het héél zeker. En nee, spijt krijgen ze niet, want ze hebben er bijna een jaar goed over nagedacht. Vrienden Amarens van Meerlo (19) en Ricardo Brouwer (17) laten aanstaande woensdag allebei het Kunstbende logo tatoeëren op hun lichaam. Kunstbende heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op hun leven.

Woensdag 22 oktober, 10.30 uur in Groningen is het zover. Amarens laat het Kunstbende-logo tussen haar schouderbladen zetten en Ricardo op zijn schouderblad. Waarom eigenlijk?

Amarens legt uit: "In 2008 deden Ricardo en ik voor het laatst samen mee aan Kunstbende in de categorie Theater (regio Friesland). We gingen door naar de finale en toen sloten we de weddenschap: als we de finale winnen, dan laten we allebei het Kunstbende logo tatoeëren."

Maar, ze wonnen niet en het idee verwaterde, tot Amarens de plaktattoos van het Kunstbende logo zag en regelmatig opdeed. En bij Kunstbende aan de bel trok om te vertellen wat ze van plan waren. Marjolein Rietveld, directeur van Kunstbende: "We moesten even slikken en aan het idee wennen. Het is nogal wat. Maar deze twee jongeren weten heel goed waar ze mee bezig zijn en daarom zijn wij vereerd."

Amarens: "Het is een mooi logo en het ging weer bij mij leven. Kunstbende is een drijfveer voor mij geweest om bezig te zijn met Theater en heeft mij positief veranderd als persoon. Kunstbende is niet alleen theater, maar kunst in breedste zin van het woord, hetgeen mij aanspreekt. Door het logo van Kunstbende op mijn lichaam te plaatsen draag ik voor altijd Kunst met mij mee!"

Het logo dat ze laten plaatsen werd in 2006 herontworpen door BuroMET. Ricardo vond het gelijk mooi, maar het plaatsen heeft voor hem een diepere betekenis. "Kunstbende heeft deuren voor mij geopend en kansen gegeven. Inmiddels presenteer ik bij FroeksTV en dit was altijd al een droom van mij! Door Kunstbende doe ik nu dingen die ik anders niet zo snel zou doen. Met de tattoo visualiseer ik deze periode van mijn leven. Kunstbende is namelijk meer dan een wedstrijd, je zou het bijna een levensstijl kunnen noemen."

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong en creatief talent en biedt een professioneel podium voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Naast de wedstrijd organiseert Kunstbende ook workshops, open podia en coachings trajecten. Zie www.kunstbende.nl


- einde persbericht -