Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 27 oktober 2008. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Besluitvorming met debat:

* Najaarsnota 2008

* Eindrapportage bestuurskrachtonderzoek gemeente Stadskanaal
* Programma en overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2009

Besluitvorming zonder debat:

* Kaderrichtlijn water (KRW) en Waterbeleid 21e eeuw (WB 21), beslisnota 2008

* Straatnaamgeving

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. U kunt deze bekijken en/of downloaden bij agenda raadsvergadering 27 oktober 2008.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij alle hierboven genoemde agendapunten. U kunt dit melden bij de griffie, E griffie@stadskanaal.nl of T (0599) 631 409 tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Wegwerkzaamheden Continentenlaan

Vanaf 27 oktober 2008 is de Continentenlaan vanaf de Europalaan tot aan het politiebureau voor ongeveer twee weken afgesloten wegens werkzaamheden. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden kan de stremming langer duren. U wordt omgeleid via verkeersborden.

Meer informatie: de heer B. Badoux, T (0599) 631 564.

Meld u aan voor de Dag van de Dialoog

In het hele land wordt in de week van 3 tot en met 9 november de Nationale dag van de Dialoog gehouden. Op 6 november 2008 is de Dag van de Dialoog in Stadskanaal. De dag wordt voor het eerst in de provincie Groningen georganiseerd.

Doel van de dag

Het concept van de dag is om met zes tot acht personen uit verschillende bevolkingsgroepen in gesprek te gaan. Het thema is `Elkaar leren kennen en wie ben jij?' De bedoeling is om mensen die elkaar wel (dagelijks) tegenkomen, maar zelden spreken aan één tafel te krijgen. Bijvoorbeeld een student, een alleenstaande moeder, een buschauffeur, een imam en een gepensioneerde die in dezelfde wijk wonen en naar dezelfde supermarkt gaan.

Onder leiding van een getrainde gespreksleider kun je ervaringen en inzichten uitwisselen. De gespreksleider zorgt ervoor dat er geen debat of discussie ontstaat. Het gaat er namelijk niet om elkaar te overtuigen, maar om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

Aanmelden

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen. Meer informatie en aanmelden: www.provinciegroningenindialoog.nl.

Inloopbijeenkomst Mussel

Op maandag 27 oktober 2008 is er van 16.00 uur tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in Café de Mussel aan de Musselweg 41. Plaatselijk Belang Mussel, Wijkaanpak Stadskanaal, Wooncom, BCM Woonzorg en de gemeente informeren bewoners dan over ontwikkelingen in het dorp.

Meer informatie leest u op de pagina van Wijkaanpak Stadskanaal in de Kanaalstreek van woensdag 22 oktober 2008.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 9 oktober tot 17 oktober 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Kadastraal gemeente Onstwedde, sectie V, nr. 72, het gedeeltelijk vergroten van een afsluiterstation, d.d. 15 oktober
* Krommewijk 14, het slopen van het achterhuis van een boerderij, d.d. 16 oktober

* Hoofdkade 97, het uitbreiden van een woning, d.d. 16 oktober

Onstwedde

* Dorpsstraat 9, het vernieuwen van een zij- en achtergevel, d.d. 16 oktober

Alteveer

* Beumeesweg 80A, het uitbreiden van een woning en vernieuwen garage, d.d. 14 oktober

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben ontheffing te verlenen aan:
* De heer H. Bulk, voor het uitbreiden van een woning, op het perceel plaatselijk bekend als Parksingel 11 in Stadskanaal.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.23, van de Wet op de ruimtelijke ordening (WRO), juncto artikel 4.1.1. lid 1, sub a, van het Besluit Ruimtelijke Ordening (BRO). De stukken liggen ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* De heer B.A. Nijmeijer, het bouwen van een zalencomplex, op het perceel plaatselijk bekend als Oosterkade 5 en 6 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten, de concept bouwbeschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 23 oktober tot en met 4 december 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Vaststelling bestemmingsplan
`Correctieve en Partiële Herziening van het Bestemmingsplan Stadskanaal Kern'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 oktober 2008 het bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening van het Bestemmingsplan Stadskanaal Kern' gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrenst, aan de noordzijde door de Drouwenerstraat en de Onstwedderweg, aan de oostzijde door de A.G. Wildervanckweg (N366), aan de zuidzijde door de Nautilusweg en de Buinerweg en aan de westzijde door de gemeentegrens met Borger-Odoorn. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de onthoudingen van goedkeuring te herstellen en een aantal herzieningen door te voeren, als aangegeven in hoofdstuk 2 van de toelichting. Met het plan worden de geldende planologische regelingen aangevuld.

Wijzigingen

De door de raad ten opzichte van het ontwerp van het plan aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de volgende delen van de plankaart:
* uitbreidingsmogelijkheden bij het perceel Hollandselaan 45;
* in de buurt De Hagen op die plaatsen waar de tuinen niet aan de weg grenzen is de bestemming Woondoeleinden 3 aangegeven ter plaatse van de bij de woningen behorende tuinen;
* perceel Veldhorst 25 is het bouwvlak aangepast aan eigendomssituatie;

* perceel Tussenkamp 24 is het bouwvlak aangepast aan eigendomsituatie;

* de kavels met de kadastrale nummers 8838 en 8839 gelegen aan de Hoofdstraat zijn aangegeven met de bestemming `woondoeleinden 3';
* aan het perceel sectie M 4576 gelegen naast de woning Hoofdkade 14 is de bestemming `woondoeleinden 3' gegeven;

en op de volgende voorschriften:

* aan artikel 5.5.2 toevoegen: `lid c: het gebruik van gronden en bouwwerken voor bedrijfsdoeleinden';

* in artikel 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 is lid d, is de verbodsbepaling op detailhandel, als volgt gewijzigd: 'd. het gebruik van de gronden en bouwwerken voor detailhandel tenzij het detailhandel bij een beroeps- en bedrijfsmatige activiteit aan huis betreft, in welk geval detailhandel is toegestaan die als nevenactiviteit beperkt blijft tot de verkoop van producten die een directe relatie hebben met het beroep of de activiteit of producten die binnen het beroep of de activiteit vervaardigd worden';

* aan artikel 1 zijn definities toegevoegd voor nutsvoorzieningen en nutsgebouwen;

* in de artikelen 9, 11 t/m 34 en 36 t/m 40 is in de bestemmingsomschrijving de aan de bestemming ondergeschikte bestemming `nutsvoorzieningen' toegevoegd;

* in artikel 47 zijn aanvullende vrijstellingsmogelijkheden opgenomen ten aanzien van:
a. de oppervlakte en bouwhoogte van bij zend-, ontvang- en/of sirenemasten behorende bouwwerken;
b. een vrijstelling van de bestemmingsbepalingen ten behoeve van nutsgebouwen en
c. het bepaalde in de artikelen 32, 36 en 47 ten behoeve van bouwwerken ten behoeve van openbare voorzieningen.

De wijzigingen zijn samengevat weergegeven in een bijlage bij het besluit van de raad.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening van het Bestemmingsplan Stadskanaal Kern' en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 23 oktober tot en met 3 december 2008 in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage (op donderdagavond tot 20.00 uur).

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen onder de rubriek

Bedenkingen inbrengen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest, schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Groningen.

Schriftelijke bedenkingen kunt u sturen naar Postbus 630, 9700 AP in Groningen. Voor mondelinge bedenkingen kunt u contact opnemen met de provincie, T (050) 316 44 74 of (050) 316 47 92. Ook een ieder die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan daartegen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten.

Vaststelling bestemmingsplan `Maarsstee'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 oktober 2008 het bestemmingsplan `Maarsstee' gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied betreft de wijk Maarsstee, die ten oosten van het centrum van Stadskanaal is gelegen en globaal wordt omsloten door de Luxemburglaan, de Europalaan, de Atlantislaan en de Amerikalaan. Het bestemmingplan vormt het planologisch, juridisch kader voor de herstructurering van de wijk Maarsstee.

Wijzigingen

De door de raad ten opzichte van het ontwerp van het plan aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op het volgende deel van de plankaart:
* het bouwvlak aan de Overijsselselaan bestemd voor `woondoeleinden gestapeld' is aangepast.

en op de volgende voorschriften:

* in artikel 1 zijn definities toegevoegd voor nutsvoorzieningen en nutsgebouwen;

* in de artikelen 3 t/m 7 en 8 is aan de bestemmingsomschrijving de aan de bestemming ondergeschikte bestemming `nutsvoorzieningen' toegevoegd

* in artikel 13 is een aanvullende vrijstellingsmogelijkheden opgenomen ten aanzien van:
a. de oppervlakte en bouwhoogte van bij zend-, ontvang- en/of sirenemasten behorende bouwwerken,
b. een vrijstelling van de bestemmingsbepalingen ten behoeve van nutsgebouwen
c. het bepaalde in de artikelen 8 en 13 ten behoeve van bouwwerken ten behoeve van openbare voorzieningen.

* in de artikelen 3.4.2,, artikel 4.4.2 en artikel 5.4.2. is lid d vervangen door: `d. het gebruik van de gronden en bouwwerken voor detailhandel tenzij het detailhandel bij een beroeps- en bedrijfsmatige activiteit aan huis betreft, in welk geval detailhandel is toegestaan die als nevenactiviteit beperkt blijft tot de verkoop van producten die een directe relatie hebben met het beroep of de activiteit of producten die binnen het beroep of de activiteit vervaardigd worden.'

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan `Maarsstee' en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 23 oktober tot en met 3 december 2008 in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage (op donderdagavond tot 20.00 uur).

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen onder de rubriek

Bedenkingen inbrengen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont daar redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest, schriftelijk of mondeling bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten van Groningen.

Schriftelijke bedenkingen kunt u sturen naar Postbus 630, 9700 AP in Groningen. Voor mondelinge bedenkingen kunt u contact opnemen met de provincie, T (050) 316 44 74 of (050) 316 47 92. Ook een ieder die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen kan daartegen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten.

Uitwegvergunningen

Op 17 oktober 2008 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

Stadskanaal

* Tinnegieter 20

Alteveer

* Alteveersterweg ongenummerd, naast 17

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* Maatschap H & R Bakker, Dwarstukkerweg 6 te Onstwedde inzake het uitbreiden van een melkrundveehouderij aan de Dwarsstukkerweg 6 in Onstwedde.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 3 december 2008.

Wet Geluidhinder - besluit vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

In het bestemmingsplan Maarsstee wordt ter hoogte van de herstructureringslocatie langs de Europalaan woningbouw voorzien. De betreffende woningen zullen worden gebouwd aan de Europalaan en de Gelderselaan binnen de 48 dB geluidscontour voor wegverkeerslawaai.

Burgemeester en wethouders hebben voor deze percelen hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai vastgesteld zoals aangegeven in de aanvraag hogere grenswaarden en het daarbij behorende akoestisch onderzoek.

Ter inzage

Het besluit met bijbehorende stukken ligt van 22 oktober tot en met 3 december 2008 ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per mail, E gemeente@stadskanaal.nl.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat op 15 oktober 2008 verkeersbesluiten zijn genomen tot aanwijzing van gehandicaptenparkeerplaatsen voor:

* de heer B. Voorintholt nabij zijn woning, Maarsdreef 402 te Stadskanaal;

* de heer R. Harms, aan de Oude Markt in Stadskanaal.

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluiten schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van bekendmaking bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 22 oktober 2008