Ingezonden persbericht


Persbericht

TomTom introduceert productportfolio in Rusland

Amsterdam, 22 oktober 2008 TomTom, s werelds toonaangevende aanbieder van navigatieoplossingen, kondigt vandaag uitbreiding naar Rusland aan. TomTom komt op de markt met een serie aan producten, waaronder in het topsegment de TomTom GOx30 serie (vlaggenschip TomTom GO 930 en TomTom GO 730), in het middensegment de TomTom XL en het instapmodel de TomTom ONE. Naast TomTom s standaard navigatie-eigenschappen en de unieke Map Share" technologie, hebben alle apparaten een speciaal ontworpen gebruikersinterface met cyrillisch alfabet, heldere Russische steminstructies en een gedetailleerde kaart van Rusland, Europa of de Verenigde Staten*.

Rusland heeft één van de snelst groeiende consumentenelektronicamarkten (CET)*. De automobielindustrie verwacht dat het snel de grootste automarkt van Europa wordt , zegt Corinne Vigreux, TomTom s Managing Director. Het aanbieden van onze volledig gelokaliseerde PND-producten in Rusland is een logische stap en tegelijkertijd van even groot belang voor TomTom s businessstrategie en toekomstige groei.

Producten zullen verkocht worden via verschillende distributeurs en retailers in Moskou en St. Petersburg en zijn beschikbaar vanaf eind november 2008. De aanbevolen verkoopprijs gaat van RUB 7990* voor de TomTom ONE en RUB 16.990 voor de TomTom GO 930.

Vanaf midden november gaat de nieuwe Russische website live op www.tomtom.com met uitgebreide informatie over beschikbare producten en diensten in Rusland.


- EINDE


* Afhankelijk van het model en het type kaart

** Zoals voorspeld door de GfK Group

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

TomTom PR

Nina Breuning

E-mail: nina.breuning@tomtom.com

Over TomTom

TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA s en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.