Ingezonden persbericht


Van Lanschot besteedt zijn ICT-dienstverlening uit

22 oktober 2008

Begeleiding door Quint Wellington Redwood

Van Lanschot gaat zijn applicatie- en infrastructuurdienstverlening uitbesteden. Daartoe heeft het bedrijf strategische overeenkomsten gesloten met Accenture en IBM. In totaal zullen ongeveer 100 medewerkers van Van Lanschot overgaan naar deze bedrijven. De twee afzonderlijke contracten hebben een looptijd van zeven jaar.

De 270 jaar rijke historie vormt voor Van Lanschot het fundament voor de huidige Private Bank, maar met deze contracten heeft het bedrijf ook een stevige basis voor de toekomst neergezet. Maurice Boon, Managing Partner bij Quint Wellington Redwood: "We zijn verheugd dat Van Lanschot passende outsourcingpartners heeft gevonden in Accenture en IBM. De drie partijen staan samen voor een interessante uitdaging en we zijn ervan overtuigd dat de afspraken en doelstellingen realistisch en haalbaar zijn. Dankzij deze samenwerking kan Van Lanschot ook in de toekomst slagvaardig zijn ten opzichte van klanten, partners en eventuele nieuwe markten. Dit project is voor Quint een prima aanvulling op het aanzienlijke track record in de markt voor financiële dienstverlening, waar we diverse omvangrijke adviestrajecten op gebied van outsourcing hebben uitgevoerd of uitvoeren."

Parallel aan de outsourcing heeft Van Lanschot ervoor gekozen om de regiefunctie en de informatiemanagementfunctie binnen zijn organisatie te professionaliseren. Met behulp van het Sourcing Governance Framework van Quint is de regiefunctie ontworpen en ingericht. In de uitvoering vervult Quint, op basis van resultaatverantwoordelijkheid, een actieve rol op basis van een co-sourcingsovereenkomst.

Quint Wellington Redwood

Quint Wellington Redwood - kortweg 'Quint' - is een onafhankelijk managementadviesbureau dat zich volledig toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatieveranderingen. Wij leveren onze diensten in meer dan 30 landen vanuit zeventien internationaal verspreide kantoren. Quint concentreert zich op strategie, sourcing-vraagstukken en implementatie van processen.

De klanten van Quint zijn vooraanstaande profit- en non-profitorganisaties die sterk afhankelijk zijn van IT. Wij helpen onze relaties om geïntegreerd management over het business- en IT-domein tot stand te brengen en op die manier strategisch voordeel ten opzichte van hun concurrenten te behalen. We drukken dit uit met onze missie: Orchestrating Business Excellence. Voor meer informatie: www.quint.nl of www.quintgroup.com.

=