Persbericht

NAVTEQ breidt MPE Reference Solution Partner Programma uit

STMicroelectronics ondersteunt ontwikkeling van met kaarten verrijkte ADAS

Veldhoven, 22 oktober 2008 NAVTEQ, toonaangevend aanbieder van digitale kaartgegevens voor location-based solutions en autonavigatie, kondigt aan dat STMicroelectronics zich aangesloten heeft bij NAVTEQ s Map and Positioning Engine (MPE) partner programma. Het programma richt zich op het faciliteren van met kaarten verrijkte ADAS voor alle voertuigen. Een belangrijke pijler hierbij is de implementatie van een MPE (kleine geprinte) circuitplaat in een voertuig of de distributie hiervan via de elektronische architectuur van een voertuig.

De ontwikkeling van een prototype oplossing door STMicroelectronics helpt het programma verder. Zo wordt een grote semiconductor-aanbieder voor de automotive industrie betrokken bij het bieden van NAVTEQ s MPE reference oplossing. Hieronder vallen de NAVTEQ MPE" kaart, NAVTEQ s gepatenteerde Elektronische Horizon technologie, GPS microprocessor, geheugen en alle benodigde software waaronder map-matching, ADAS Interface Specification (ADASIS) en Controller Area Network (CAN) bus interface. STMicroelectronics heeft momenteel werkende proefexemplaren beschikbaar en zal binnenkort ook over proefexemplaren voor evaluaties beschikken.

NAVTEQ s leiderschap in het ontwikkelen van een MPE-strategie is een belangrijke stap vooruit voor de industrie. Zeker als je kijkt naar de moeite die zij nemen om voorspellende weginformatie te geven die zowel bestuurders als voertuigen laat reageren op bestaande condities , zegt Kevin Gagnon, vice president bij STMicroelectronics. Door onze applicatieprocessoren van automotive-niveau met embedded GPS-technologie is het mogelijk gerichte MPE-applicaties te ontwikkelen voor driver assistance, actieve veiligheid en brandstofbeparing.

Het bieden van een kosteneffectieve methode voor het faciliteren van met kaarten verrijkte ADAS is essentieel voor het bieden van veiligheids- en brandstofbesparingmogelijkheden voor alle voertuigen , zegt Bob Denaro, NAVTEQ vice president van ADAS. STMicroelectronics implementatie zal een spannende ontwikkeling zijn voor de industrie.

De NAVTEQ MPE reference oplossing biedt een aanbevolen MPE-specificatie die gebruikt wordt samen met de NAVTEQ MPE-kaart en de NAVTEQ Electronische Horizon". Het gebruik van NAVTEQ s MPE Reference oplossing door STMicroelectronics vormt de basis waarop applicatieontwikkelaars met kaarten verrijkte ADAS-oplossingen kunnen bouwen die altijd werken en die geen navigatieroute behoeven.

(327 woorden)