Ingezonden persbericht


Covide CRM Android ready. Verdere integratie met Google apps

Barneveld, 22 oktober 2008 - Android (gPhone) en Google Apps volledig integreren in Covide is de ambitie die de Nederlandse CRM leverancier zich heeft gesteld voor 2009. Met die strategie wil Covide haar unieke positie verder versterken.

Al vanaf de introductie van Google docs, heeft Covide deze wijze van samenwerken aan teksten, speadsheets en presentaties volledig geïntegreerd met Covide relatiebeheer (CRM). Eerder al werden in het websitebeheersysteem (CMS) andere Google functionaliteiten geïntegreerd. Het leverde Covide CMS o.a. eerder dit jaar de titel 'Meest zoekmachine vriendelijke CMS' op. Op dit moment onderzoekt de Nederlandse leverancier van online CRM en CMS de mogelijkheden om Google's Android volledig te integreren.

Vanaf de tussenrelease in november zal er al vast een koppeling zijn met Calender (Google Agenda). Hierdoor wordt de samenwerkingsfunctionaliteit van Covide verder uitgebreid buiten de virtuele kantoormuren van Covide. Maar het is slechts de opstap naar meer. Men onderzoekt een volledige integratie. "Covide heeft een unieke propositie vanwege de breedte van het systeem, vanwege het unieke samenspel tussen de verschillende applicaties, vanwege de extra functionaliteit die collega's moeten missen, vanwege de samenwerking tussen collega's die enorm wordt bevorderd én vanwege de strategie van integreren met grote marktpartijen en specialisten. Zoveel mogelijk gebaseerd op webtechnologie. Om die reden is Google na eerder Asterisk (telefooncentrale) en DimDim (webvergaderen) een logische keus. In een tijd van kostenbesparing en filemijden kiezen wij doelbewust voor een open en transparante opstelling waarin samenwerken centraal staat." vertelt Covide directeur Willem Massier.

Covide is al helemaal Android ready. Dit nieuwe mobiele platform van Google, in de wandelgangen ook de gPhone genoemd, is evenals Covide volledig gebaseerd op open standaarden en open source. De eerste toestellen zullen nog dit jaar in Europa beschikbaar komen. Het eerste Android toestel, de HTC Dream, wordt komende maand in de VS uitgebracht. In de voorverkoop zijn al 1,5 miljoen toestellen verkocht. De mogelijkheden van dit toestel worden hier beschreven.

Om de mogelijkheden van Android nog beter te benutten, zal de ondersteuning door Covide CRM van GMail verder worden uitgebreid. En daar blijft het niet bij. Bij Covide verwacht men dat de eerste open VoiP applicaties voor de Android begin 2009 beschikbaar zullen zijn voor koppeling met de Covide VoIP centrale, waardoor gesprekskosten ook voor mobiele telefoons dramatisch zullen dalen.

Over Android

Android is een open source platform voor mobiele telefoons gebaseerd op het Linux besturingssysteem en het Java programmeer platform. Het is ontwikkeld door Google en later door de Open Handset Alliance (OHA). Met de vrijgave van het Android platform op 5 november 2007 werd ook de oprichting van de OHA aangekondigd. Uitgebreider info vindt u op Wikipedia

Google zelf heeft een eigen website aan Android gewijd op http://code.google.com/android/

Over Covide
Volledig geïntegreerd communicatie en met elkaar samenwerkend via Groupware - CRM - VoIP telefooncentrale - CMS met geïntegreerde zoekmachinemarketing Covide is altijd en overal via het internet beschikbaar Covide claimt 30% meer productiviteit tegen aanzienlijk lagere bedrijfskosten door de handig samenwerkende programma's en processen

Covide's oplossingen werken cross platform (Windows, Apple, Linux). Covide is in het Engels en Nederlands beschikbaar en helemaal Open Source!

Contactpersoon: Willem Massier
E. willem.massier@covide.nl I. www.covide.nl.

Covide
T. 0342-490364