Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SMS-expert mBalance introduceert Green Messaging voor mobiele netwerken

Versturen van SMS 30 keer milieuvriendelijker

Dankzij de nieuwste door mBalance ontwikkelde messagingtechnologie kunnen mobile opartors het energieverbruik van hun SMS-infrastructuur zodanig terugdringen dat ze 30 keer milieuvriendelijker kunnen werken dan met hun huidige Short Message Service Centers (SMSC). Met het Green Messaging initiatief ontstaat een nieuwe standaard voor berichtendiensten: energieverbruik per bericht.

AMSTERDAM, 22 oktober mBalance, het bedrijf dat eerder al noviteiten als de SMS Router en de SMS Firewall op de markt bracht, gaat verder met het richting geven aan de messaging industrie door mobile operators te faciliteren bij het beschermen van het milieu. De efficiënte software van mBalance reduceert het energieverbruik en biedt mobiele operators een aanzienlijke besparing van de hardwarekosten en carbon footprints. De nieuwste TextPass" Suite 7 software release maakt bovendien krachtiger SMS-routing en betrouwbaardere afleverprestaties mogelijk zonder dat de bestaande hardware hiervoor hoeft te worden uitgebreid.

Het SMS-verkeer groeit nog steeds sneller dan de meest optimistische voorspellingen uit het verleden. In de Verenigde Staten zenden mensen dit jaar meer tekstberichten dan dat ze telefoneren. Deze ontwikkeling noodzaakt operators kritisch te kijken naar de kwaliteit en capaciteit van hetgeen de SMSC-vendors aanbieden. Het versturen van een SMS wordt steeds goedkoper als gevolg van toenemende concurrentie en prijsreguleringen. Dit leidt tot een toename van het SMS-gebruik door de abonnee. Aan de andere kant moeten de operators rekening houden met de milieueffecten van hun hoge energieverbruik en ligt hun focus tevens op het terugdringen van het aantal carbon footprints. Ons nieuwe messagingsysteem maakt dit mogelijk en voorkomt daarnaast ook nog eens extra kosten doordat uitbreiding van hardware niet langer noodzakelijk is voor het vergroten van de capaciteit. Dit alles maakt de bedrijfsactiviteiten meer concurrerend , aldus mBalance CEO Marien van Ouwerkerk.

De capaciteit, een van de belangrijkste graadmeters, wordt traditiegetrouw uitgedrukt in berichten-per-seconde, maar dat aantal zegt de operators nog niks over de hoeveelheid hardware die hierbij nodig is of het energieverbruik. mBalance is van mening dat de capaciteit beter kan worden uitgedrukt als energieverbruik per afgeleverd bericht , met de bijbehorende technische eenheid kiloWatt hour (kWh). Het modulaire SMS-routing platform van mBalance verwerkt 140 miljoen berichten per kWh. Dit betekent een energieverbruik dat 30 keer lager ligt dan de traditionele SMCS s met vergelijkbare capaciteit.

mBalance s Green Messaging sluit aan bij de nieuwe milieurichtlijnen van de GSM Association, die een energiezuinige actie voor mobiele netwerken in het leven heeft geroepen, het Green Power for Mobile Program. De achterliggende doelstelling is de operators bewust te maken van hun energieverbruik en de effecten daarvan op het milieu. Het idee achter dit streven is niet alleen het energieverbruik van de bestaande messaginginfrastructuur te verminderen, maar ook duurzame energiebronnen te introduceren, zoals zonne-energie, windenergie of biobrandstoffen.

Over mBalance

mBalance is een erkende expert op het gebied van mobile messaging. mBalance voorziet mobiele netwerkoperators, system integrators en OEM s wereldwijd van een grote verscheidenheid aan innovatieve en kwalitatief hoogstaande producten en diensten op het gebied van SS.7 en mobile messaging. De onderneming is een betrouwbare partner voor de telecommunicatie-industrie op het gebied van message security, storage en routing. mBalance levert geavanceerde oplossingen voor GSM, UMTS, CDMA en TDMA netwerken.

Perscontact:

mBalance

Ronald Cornelisse

T 06 45 21 87 06

E ronald.cornelisse@mbalance.com

Lubbers & De Jong

Wilco Rutenfrans

T 020 421 0565

E wilco@l-dj.nl


---