Ingezonden persbericht


KINDERZENDER PUBLIEKE OMROEP INVESTEERT EXTRA IN NEDERLANDS JEUGDDRAMA

Vandaag maakt de nieuwe Netmanager Kinderprogrammering van Z@ppelin/Z@PP, Suzanne Kunzeler, op het Cinekid Festival bekend dat in 2009 een financiële impuls zal worden gegeven aan de ontwikkeling van Nederlands jeugddrama.

De financiële injectie 2009 behelst de ontwikkeling van acht nieuwe series, uit te zenden in het seizoen 2010/2011.

Daarnaast zal het productiebudget voor jeugddrama de komende jaren toenemen, van zo´n 4.5 miljoen euro in 2008 naar ruim 6 miljoen in 2011.

Z@ppelin/Z@PP is voorloper op het gebied van jeugddrama. Jeugddrama is van belang voor de kinderzender. Middels de verbeelding van verhalen worden kinderen op natuurlijke wijze in aanraking gebracht met hun eigen cultuur. Kinderen krijgen een beeld van andere kinderen, situaties en omgevingen. Drama verrijkt en verdiept.

Jaarlijks zijn bij de publieke kinderzender diverse nieuwe jeugdseries te zien, zoals afgelopen voorjaar de tweede serie van de Daltons. Op dit moment loopt de nieuwe jeugdserie Snuf de Hond, waar afgelopen zaterdag bijna een half miljoen mensen naar gekeken hebben. Aanstaande zondag start de serie Sterke Verhalen uit Zoutvloed. En voor de jonge kinderen is er in de kerstvakantie van dit jaar een nieuwe serie van Tita Tovenaar te zien.

Tevens zal de Publieke Omroep in 2010 gaan investeren in Nederlandse animatie door jaarlijks twee nieuwe series te ondersteunen.

NPO Televisie Programmering
' +31 (0)35 6774633
7 +31 (0)35 6777412
marion.van.dam@omroep.nl www.omroep.nl/npo

NPO
NPO-gebouw
Sumatralaan 45
Postbus 26444
1202 JJ Hilversum
_____________________


---- --