Gemeente Amersfoort

Persbericht woensdag 22 oktober 2008

Locatie ABC-school Liendert bekend

Het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort hebben de locatie aangewezen voor de Amersfoortse Brede Combinatieschool (ABC-school) in Liendert. Het gebied van de huidige school de Windroos tussen de Wiekslag en de Leeuwerikstraat tot en met de locatie van de Lidl aan de Vinkenbaan is de meest geschikte plaats voor de bouw van de brede school in de wijk. De locatiekeuze is het resultaat van een uitgebreide locatiestudie.

In de voorbereidende studie is uitgebreid gekeken naar stedenbouwkundige factoren, groenstructuur, verkeer, parkeren, woonbeleid en financiën. De komende tijd wordt het projectplan voor het gebied nader uitgewerkt. Daarin wordt ook meegenomen op welke momenten en in welke vorm de wijk betrokken wordt in de ontwikkeling van het gebied. Begin volgend jaar wordt hierover in de wijk een informatiebijeenkomst georganiseerd. Naar verwachting kan in 2012 de nieuwe school haar deuren openen. In het nieuwe gebouw worden onder andere de basisscholen De Wiekslag en De Windroos, de peuterspeelzaal en kinderopvang gehuisvest.

ABC-school in iedere wijk

De Amersfoortse Brede Combinatie (ABC-)school is een netwerk van basisvoorzieningen op het gebied van onderwijs, opvang en welzijn voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Afhankelijk van de keuze van de ABC-partners kunnen daar voorzieningen aan worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld jeugdgezondheidszorg, opvoedingsondersteuning, sport en spel. Zo ontstaat een samenhangend aanbod met een doorgaande ontwikkellijn voor kinderen. Sinds 1 april 2008 wordt in elke wijk in Amersfoort gewerkt aan de ontwikkeling van een ABC-school. Hierbij gaat het vooral om het opbouwen van het netwerk van voorzieningen. Deze zijn niet per se in hetzelfde gebouw ondergebracht.

Amersfoort Vernieuwt

De bouw van ABC-school Liendert maakt onderdeel uit van het ontwikkelingsplan Liendert en Rustenburg in het binnenstedelijk vernieuwingsprogramma Amersfoort Vernieuwt. Binnen Amersfoort Vernieuwt doet iedereen mee! Bewoners, ondernemers en andere partijen werken samen met de Alliantie Eemvallei, Portaal Eemland en de gemeente Amersfoort aan het verbeteren van de wijk. Met gevarieerde woningbouw en projecten op het gebied van wonen, samenleven, werken, leren, leefbaarheid, veiligheid en voorzieningen wordt de leefkwaliteit verhoogd. Want Amersfoort is een stad met een hart, waar het goed wonen is.


------------------------------------------------------- einde persbericht---------------------------------------------------------

Noot voor de redactie,