Ingezonden persbericht

2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
110 Vragen van de heer H.IJ. van der Roest
(ingekomen 22 oktober 2008)

Steeds meer bewoners van de stad Utrecht ondervinden hinder van scooterrijders. Regelmatig en in toenemende mate horen wij hier klachten van inwoners over.
Aanleiding voor onze vragen zijn signalen vanuit de bewonersvereniging 'de tol' die klagen over ernstige overlast van scooters op de fietspaden.

Met name op de fietspaden richting en van Leidsche Rijn komen te vaak bijna ongelukken voor veroorzaakt door scooterrijders die soms ook tegen het verkeer inrijden. De PvdA fractie heeft daarom de volgende vragen;

1. Zijn de hierboven genoemde klachten u bekend?
2. Onderkent u net als de PvdA de overlast die roekeloze scooterrijders nu veroorzaken?
3. Bent u met ons van mening dat deze vorm van overlast andere weggebruikers, mn fietsers zodanig hinderen, dat controle en handhaving noodzakelijk lijken?
4. Bent u bereid om in overleg met de politie te bezien welke maatregelen er op korte termijn voor de aanpak van deze scooterterreur kunnen worden genomen?
5. Bent u bereid om samen met de wethouder Verkeer te bezien of de fietspaden veiliger kunnen worden door bijvoorbeeld daar waar het kan de bromfietsen op de rijbaan te laten rijden? Of andere voorzieningen te treffen ten gunste van een veilig weggebruik van andere fietsers?

---- --