Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nadia Dekkers uit Best wordt vierde op internationale verkiezing Specsavers Brildrager van het Jaar

Huizen, 22 oktober 2008 - Nadia Dekker uit Best heeft tijdens de internationale finale van de 'Specsavers Brildrager van het jaar 2008' in Londen de vierde plaats behaald. De 21-jarige Brabantse won enkele weken geleden de landelijke, Nederlandse verkiezing. Tijdens een zeer spannende finale in Londen kreeg zij nu de kans zich te presenteren aan een internationaal publiek van trendwatchers en stylisten. Een prestatie die is beloond met een eervolle vierde positie. Winnaar van de internationale verkiezing is Sofie Jama uit Denemarken.

Nadia Dekkers werd een aantal weken geleden eerste in de negende editie van de Nederlandse 'Brildrager van het jaar'-verkiezing. Hiermee viel haar de eer ten deel ons land te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Londen. In totaal 15 finalisten uit zeven Europese landen toonden hun beste brillengezicht op de catwalk voor een internationale jury. Na een spannende strijd eindige Nadia op een vierde plaats. "De finale was een onvergetelijke ervaring. De sfeer onder de finalisten was heel leuk en iedereen zag er werkelijk prachtig uit. Stylisten, kappers, visagisten, alles was tot in de puntjes geregeld. Het was dan ook fantastisch om op een echte catwalk te laten zien wat je in huis hebt. Enorm spannend allemaal!" vertelt Nadia vlak na afloop enthousiast.

Bril als 'fashion statement'
Specsavers toont met de jaarlijkse verkiezing aan dat een bril meer is dan een hulpmiddel om scherp te zien. Mandy Crooij van Specsavers Nederland: "Een bril is voor veel mensen niet alleen noodzakelijk, maar ook een belangrijk en fraai modeaccessoire, een fashion statement. Het is niet voor niets dat topmodel Kassandra - bekend van Hollands Next Topmodel - onlangs haar eigen brillencollectie bij Specsavers presenteerde. Met Kassandra's Choice richten we ons op de doelgroep modebewuste brildragers die van de nieuwste trends op brilgebied houden." Kassandra zelf was ook aanwezig bij de Londense finale om de Nederlandse deelneemster vooraf een hart onder de riem te steken. "Ik weet als geen ander hoe het is om voor zoveel mensen de catwalk op te gaan. Daarom heb ik Nadia vooraf nog wat tips gegeven."

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1000 winkels, waarvan op dit moment 92 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 9 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht