Ingezonden persbericht


Handboek voor interculturele ontmoetingen verschenen

Voor organisaties die zich bezighouden met interculturele ontmoetingen, heeft het Ramadan Festival een handboek ontwikkeld. Doel van het handboek is om organisatoren door middel van vijf stappen handvatten te bieden die het mogelijk maken duurzame contacten tussen mensen met verschillende achtergronden tot stand te brengen.

In vijf stappen leert u hoe u er voor kunt zorgen dat mensen met verschillende culturen en religies duurzame contacten ontwikkelen. Om duurzaam contact tot stand te brengen is echter meer nodig dan het organiseren van een incidentele ontmoeting. Hierbij kan het handboek u helpen. Het staat, naast duidelijke uitleg van het te volgen stappenplan, vol tips om uw bijeenkomsten tot een succes te maken en uw doel, duurzaam contact, te bereiken.

Zo worden er veel voorbeelden genoemd, zit er een uitgebreide adressenlijst bij en krijgt u veel tips over fondsenwerving.

Aan het handboek is ook een workshop van één dagdeel verbonden, die volgende week plaatsvindt. Het handboek en de deelname aan de workshop is geheel gratis. Na afloop kunt u meteen beginnen met het organiseren van bijeenkomsten!

Bent u nieuwsgierig geworden naar het handboek en wilt u er graag mee aan de slag? Meld u dan nu aan via handboek@ramadanfestival.nl. Wanneer u akkoord gaat met de voorwaarden en wilt deelnemen aan de workshop graag de intekenlijst ondertekend per mail of fax retourneren. U ontvangt het handboek dan z.s.m. Als bijlage is de samenvatting van het handboek voor interculturele ontmoetingen toegevoegd.



Ingezonden persbericht