STIHL steunt het Batavia-project met materiaal en werkkleding


LELYSTAD, 20081014 -- Onder het motto "direct aan de slag" werken deelnemers afkomstig van reïntegratie- en werkervaringsprojecten mee aan de bouw van authentieke replica's van belangrijke schepen uit de Nederlandse geschiedenis zoals de Batavia en De Zeven Provinciën. STIHL, toonaangevend producent van kwalitatieve motorzagen en motorgereedschappen voor tuin- en landschaponderhoud, ondersteunt de integratie van deze mensen. Daarom wordt voor niet minder dan ¤ 12.500,00 aan materiaal en werkkleding aan dit Bataviaproject geschonken. De officiële overhandiging zal plaats hebben op 22 oktober om 10.00 uur op de Bataviawerf in Lelystad.

Elk jaar bewonderen tienduizenden bezoekers het ambachtelijke werk van de vele vaklui die de levensgrote replica's van de houten schepen van toen zoals de Batavia en De Zeven Provinciën, op de Bataviawerf vorm geven.

Puur vakwerk is de eerste indruk, ware het niet dat het bouwteam voor het overgrote deel bestaat uit deelnemers afkomstig van reïntegratieprojecten.
Direct aan de slag! Dat is waar de Bataviawerf voor staat. Hier doen deelnemers onder begeleiding van leermeesters werkervaring op, maar het belangrijkste is natuurlijk weer plezier in werk krijgen en weer kansen zien. Het bouwen van de schepen is geen doel op zich, maar een middel om scholing en reïntegratie gestalte te geven. Er zijn verschillende dingen te doen en te leren. Naast timmerwerk, restauratiewerk en houtsnijden kan men bijvoorbeeld ook schilderen of werken in de zeilmakerij, de kantine of op de administratie. Op die manier kunnen mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt zich weer voorbereiden op een reguliere baan.

Omdat STIHL haar sociale verantwoordelijkheid in de maatschappij erkent, is er veel `feeling' met het Bataviaproject. Het beginsel van maatschappelijke engagement is trouwens onderdeel van haar bedrijfscultuur en daarom ondersteunt STIHL, waar mogelijk, de integratie van mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking.

Nog een reden waarom STIHL het Bataviaproject aan het hart drukt, is omdat STIHL de onbetwiste marktleider is in motorzagen wereldwijd. En wie motorzagen denkt, maakt onmiddellijk de link met hout en houtbewerking.

Naast hoogkwalitatieve motorzagen heeft STIHL ook een volledig aanbod aan motorgereedschappen voor het tuin- en landschaponderhoud, zoals de motorzeisen en bosmaaiers, reinigingsapparatuur, werkkleding, VIKING-grasmaaiers en hakselaars, enz.
Het is uit dit assortiment dat STIHL in nauwe samenwerking met een plaatselijke officiële verdeler, nl. De Nieuwstad gevestigd te Lelystad, toestellen en kleding ten bedrage van ¤ 12.500,00 schenkt aan het Bataviaproject. De officiële overhandiging zal plaats hebben op 22 oktober om 10.00 uur op de Bataviawerf in Lelystad.