Ingezonden persbericht

Persbericht

Genomineerden Mechatronica Award 2008 bekend

Winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het vijfde Mechatronica Event in Eindhoven

Eindhoven, 22 oktober 2008

De vijfde editie van het Mechatronica Event wordt op 28 oktober 2008 gehouden bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Tijdens dit evenement wordt de jaarlijkse Mechatronica Award uitgereikt door de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij.

Drie genomineerden zullen hun innovatieve mechatronica project tijdens het event in het plenaire programma presenteren. Een jury van experts beoordeelt de projecten op een aantal criteria. Zo moet het project worden uitgevoerd in een samenwerkingsverband tussen bedrijven uit de maak- en toeleveranciersindustrie; het project moet vernieuwend zijn, een positief imago geven aan de samenwerkende bedrijven en binnen een jaar commercialiseerbaar zijn. Het publiek bepaalt via sms voting 50% van stemmen.

De genomineerden 2008 zijn (in willekeurige volgorde):
- Philips Applied Technologies in samenwerking met ASML, Bosch Rexroth en NTS met hun project "Lithography Yield Enhancement System"
- CCM in samenwerking met A.L.S.I. NV en IMMS GmbH met hun project "12-Inch Planar Motion Project"
- Vanderlande Industries in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven, Jentjens Machinetechniek en MMID full service design team met hun project "Hoog Capaciteits Werk Station".

Over het Mechatronica Event 2008
Het Eevent op 28 oktober bestaat uit twee onderdelen: het Congres en de Technology Expercience. Het eerste onderdeel is een managementcongres waarbij managers uit de high tech maakindustrie en toeleveranciers praten over hoe zij gezamenlijk innovatieve producten kunnen ontwikkelen en kansen kunnen verzilveren. Voor de ondernemers die hierin al geslaagd zijn, reikt de NV Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij tijdens het Mechatronica Event de Mechatronica Award 2008 uit.

Technology Experience

Mechatronica is booming. Dit vakgebied biedt een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse industrie. Het is dan ook goed dat het vakgebied, zo breed als het is, steeds meer aan populariteit onder studenten wint.
Voor studenten van hbo-opleidingen en technische universiteiten in Nederland wordt de Technology Experience gehouden. Studenten tonen tijdens deze expo hun projecten en onderzoeken op het gebied van mechatronica: van voetballende en medische robots tot pick & place technologieën. High tech bedrijven stellen mechatronische demo's op voor HBO en WO studenten techniek zodat zij een goed beeld krijgen bij de technologie en de bedrijfsactiviteiten van de verschillende mechatronica bedrijven. De volgende bedrijven laten hun kennis en kunde zien op het gebied van Robotica - Motion control - Vision systemen - Embedded systemen - Optronics - Lab equipment - High Precision systems en nog veel meer: Philips Applied Technology, PNO Consultants, Vanderlande Industries, Bosch Rexroth, Braincenter, Mecal Applied Mechanics, Skalar, Tegema Group, TNO Techniek & Industrie, Vision Dynamics, Yacht Technology, ACE Ingenieurs- en Adviesbureau, Panalytical, Robo Ludens.

Het event wordt ondersteund door: Fontys Hogescholen en de Nederlandse Vereniging voor Precisie Technologie.

Locatie
Het Mechatronica Event en de Technology Experience vinden van 09.30 uur tot 22.30 uur plaats in gebouw R5 aan de Rachelsmolen 1 in Eindhoven. Meer informatie is te vinden op www.mechatronica-event.nl

Einde persbericht