Het belang van balans in de darmen


UTRECHT, 20081017 -- Vanaf 22 oktober 2008 zal het boek "Probiotica; op zoek naar bacteriële balans" van Irma Kromhout-van Cappelle in de boekwinkel liggen. Dit boek maakt onderdeel uit van de Ankertjes serie van uitgeverij Ankh-Hermes te Deventer. Irma heeft voor haar opleiding orthomoleculaire geneeskunde bij Opleidingsinstituut Ortho Linea een scriptie gemaakt over probiotica. Hierbij kwam zij zoveel interessante informatie tegen dat zij vond dat zij dat moest delen. Ankh-Hermes vond het een geschikt en actueel onderwerp voor een Ankertje.

Tegenwoordig horen en lezen we veel over probiotica. Maar wat is probiotica eigenlijk? En is het wel zo goed dat probiotica aan allerlei voedingsmiddelen wordt toegevoegd? Wat doet probiotica in ons lichaam? Hoeveel hebben we ervan nodig en is meer altijd beter? Wanneer hebben we probiotica nodig? Wat zijn de bijwerkingen? Hoe zit het dan met prebiotica? Wat is een dysbiose en hoe ontstaat dat?
Allemaal vragen die in het boek `Probiotica; op zoek naar bacteriële balans' aan bod komen. Dit is niet het enige wat in dit boek aan de orde komt. Want ook de opbouw van het maag-darmkanaal en de darmflora wordt beschreven. Het is een goed leesbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het in balans brengen en houden van de darmflora. Kortom: een boek vol met gezonde bacteriën.

Irma Kromhout-van Cappelle heeft een orthomoleculaire praktijk in Utrecht waar zij regelmatig mensen met darmklachten ziet. Om deze klachten te behandelen, maakt zij onder andere gebruik van probiotica. Doordat er zoveel verschillende soorten probiotica zijn, heeft zij zich in deze materie verdiept.
Zie voor meer informatie over Irma en/of de praktijk: www.online-voedingsadvies.nl.

Gegevens boek:
Titel: Probiotica op zoek naar bacteriële balans
Auteur: Irma Kromhout-van Cappelle
ISBN: 978-90-202-0283-0

Bestellen:

Probiotica
Probiotica
Kromhout-van Cappelle, I.


Contactgegevens:
ON LINE Voedingsadvies
Irma Kromhout-van Cappelle
Waalstraat 166 D
3522 SW UTRECHT
ickromhout@casema.nl
06 44270522