Ingezonden persbericht


Persbericht
ROTTERDAMS DENKCAFÉ
Flaneren in Cyberspace

Waar horrorfilms als Hostel (2006) en internetsites als rotten.com inspelen op onze diepste sadistische verlangens en emoties, daar kunnen diezelfde media ons juist gevoelens van vrijheid en magie geven. In de wereld van computer games is de verbeelding aan de macht, op YouTube is alle ruimte voor persoonlijke expressie, met de iPod kun je verdwalen in de stad.

Volgens Antoon Van den Braembussche en Angelo Vermeulen is dit typerend voor onze hedendaagse digitale (web)cultuur. In hun boek Baudelaire in Cyberspace bestempelen zij deze als subliem: een cultuur die zowel angstaanjagend is als betovering opwekt. Het boek bestaat uit tien dialogen waarin zij deze sublieme aard van de digitale (web)cultuur verkennen vanuit thema's als geweld in media, de filosofie van computer games en de opmars van de Big Brother-maatschappij.

Tijdens het Denkcafé presenteren zij, via een geanimeerde duo-presentatie, grondbegrippen die aan het boek ten grondslag liggen. Na afloop is er gelegenheid tot discussie. Met: Antoon Van den Braembussche (kunstfilosoof en dichter) en Angelo Vermeulen (beeldend kunstenaar, DJ, bioloog en game-expert). Gastheer: Niels van Poecke (programmamaker Studium Generale).

Het Denkcafé is een samenwerking tussen Arminius en Studium Generale van de Erasmus Universiteit Rotterdam Woensdag 22 oktober / 20.00 - 22.00 uur / toegang gratis Arminius / Museumpark 3 / Rotterdam
www.arminius.nu


---



Ingezonden persbericht