Gemeente Delft

Werkbezoek fietstunnel A13

U bent van harte uitgenodigd voor een werkbezoek aan de toekomstige fiets- en voetgangerstunnel onder de A13 op woensdag 22 oktober van 15.00 tot 16.00 uur. Het bezoek start naast het clubhuis van IJsvereniging Voorwaarts aan de Rijksstraatweg 35, Delfgauw. Dit is tegenover de bouwplaats van de tunnel.

Tijdens het werkbezoek test Strukton het inschuiven van het eerste tunnelelement. In het weekend aansluitend op het werkbezoek zal dit tunnelelement onder de A13 worden geschoven. Deze inschuiftechniek is al vaker in Nederland toegepast maar niet op zo'n omvangrijke manier als onder de A13 gaat gebeuren. Het tunneltraject straks is 226 meter lang waarvan het gesloten deel 77 meter meet. Daarnaast werkt Strukton onder één van Nederlands' drukste snelwegen. Steeds moet in een kort tijdsbestek een bouwfase worden gerealiseerd om de verkeersoverlast op de A13 zo veel mogelijk te beperken. Dit maakt het bouwproces complex.

Programma
15.00 uur Ontvangst bij IJsvereniging Voorwaarts in Delfgauw 15.15 uur Welkomstwoord door Ben de Vries, wethouder Pijnacker-Nootdorp 15.20 uur Toelichting inschuiftechniek door Henk Spoelstra, directeur Strukton
15.30 uur Bezoek aan het bouwterrein
16.00 uur Afsluiting onder genot van een hapje en een drankje

De fiets- en voetgangerstunnel is een belangrijke verbetering voor het langzaam verkeer om de A13 te kruisen. Naar verwachting zullen er 4000 tot 7000 personen per dag van deze tunnel gebruik gaan maken. De onderdoorgang is het resultaat van de intensieve samenwerking van de gemeenten Delft en Pijnacker-Nootdorp, provincie Zuid-Holland en het Stadsgewest Haaglanden.

U kunt uw komst aanmelden bij Jan Langstraat, vakteam Communicatie gemeente Delft, janlangstraat@delft.nl of telefoon 015 260 27 08 / 06 53 90 5516.

Annewien Mol
communicatiemedewerker projecten

Denkt u aan praktische en warme kleding omdat het werkbezoek op een bouwterrein plaatsvindt?

Routebeschrijving werkbezoek bouwplaats fietstunnel A13

Verzamelpunt is naast het clubhuis van IJsvereniging Voorwaarts aan de Rijksstraatweg 35, Delfgauw.

Vanuit de richting Den Haag, rij de A13 op richting Rotterdam. Neem afslag Delft (afslag 9). Onderaan de afslag rechtsaf richting centrum....

Vanuit de richting Rotterdam, rij de A13 op richting Den Haag. Neem afslag Delft (afslag 9). Onderaan de afslag linksaf richting centrum, onder de A13 door....

Bij de stoplichten rechtdoor (links aanhouden) en na ca. 200 meter linksaf de Delfgauwseweg op. Rij deze volledig uit tot aan de rotonde. Neem deze half (2e aftakking van de rotonde) en rij vervolgens met de bocht mee naar links (Rijksstraatweg). U gaat nu onder het viaduct van de A13 door, met het water aan uw linkerhand. Direct na de onderdoorgang met de bocht mee naar rechts. U rijdt nu op de parallelweg langs de A13 (aan uw rechterhand). Na ca. 500 meter komt u bij het de tijdelijke verkeerslichten en tijdelijke brug over de bouwkuip van de fietstunnel. 50 meter voor deze stoplichten kunt u linksaf het parkeerterrein van de IJsvereniging op.

O = locatie clubhuis IJsvereniging Voorwaarts

-- = ligging toekomstige fiets- en voetgangerstunnel

De locatie is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Alternatief: Bij Centraal Station Delft een OV-fiets huren.