Verkiezing beste coach van Nederland in Veghel


VEGHEL, 20081019 -- Bij Sligro in Veghel wordt op 22 oktober 2008 bekend gemaakt wie gaat strijken met de eretitel `Beste Coach Fysieke Arbeid van Nederland'. De verkiezing vindt plaats tijdens het congres Coaching in beweging - 20 jaar coaching van arbeidsmotoriek van het Buro voor Fysieke Arbeid uit Sint Oedenrode.

Om de titel in de wacht te slepen moeten 27 coaches van verschillende bedrijven uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen. Tijdens het congres moeten ze aan de jury laten zien dat ze in staat zijn vakmensen te maken van medewerkers die werk verrichten waar geen beroepsopleiding voor bestaat.

Alle genomineerde coaches zijn opgeleid door trainers van het Buro voor Fysieke Arbeid. Er zijn inmiddels zo'n 800 officieel opgeleide coaches in Nederland en België.

De opleiding tot coach is gericht op medewerkers van bedrijven waar veel lichamelijke werkzaamheden worden verricht, bijvoorbeeld in distributiecentra, groothandels en productiebedrijven, maar ook in de zorg en verpakkingsindustrie. Meestal gaat het hierbij om werk dat fysiek zwaar belastend is. Coaches leren medewerkers bepaalde bewegingstechnieken die minder belastend zijn. Behalve bij het trainen van de medewerkers spelen de coaches ook een belangrijke rol bij het inrichten en verbeteren van de werkplekken.

Het congres `Coaching in beweging - 20 jaar coaching van arbeidsmotoriek' wordt gehouden ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Buro voor Fysieke Arbeid. Naast de verkiezing van de `Beste Coach Fysieke Arbeid van Nederland' zijn er verschillende workshops over bijvoorbeeld herstelbegeleiding, beeldschermwerk en werkplekonderzoek. De opening van het congres wordt verzorgd door de coach van het Olympisch voetbalelftal, Foppe de Haan.

Buro voor Fysieke Arbeid





ingezonden persbericht