Ingezonden persbericht

Persbericht

Jongeren maken zelf een gemeentelijke jongerenwebsite

Geldrop-Mierlo - Op dinsdag 21 oktober 2008 zijn 11 enthousiaste jongeren gestart met het maken van een eigen jongerenwebsite; een jongerenwebsite voor en door jongeren in de gemeente Geldrop-Mierlo. De jongeren vormen de redactie en bepalen zelf de inhoud van de website.

Het idee om jongeren een eigen ontmoetingsplaats te bieden op het internet, speelde al enige tijd binnen de gemeente Geldrop-Mierlo. Een belangrijk uitgangspunt was dat de website voor en door jongeren gemaakt moest zijn. .

De redactie bestaat uit 11 zeer enthousiaste jongeren die precies weten wat zij op de website terug willen zien. Zij worden begeleid door een medewerker van jongerenwerk en een professionele webdesigner. Over 9 weken zal de website online te vinden zijn.

Actief redactie voeren betekent meer dan alleen een leuk ontwerp van de website. Dat beseffen deze jongeren zich maar al te goed. Je moet weten wat er onder jongeren in jouw omgeving leeft, welke activiteiten er voor jongeren georganiseerd worden, artikelen schrijven, nieuwsitems verzamelen, foto's maken, de website promoten en de pers te woord staan. De jongeren hebben direct een taakverdeling gemaakt en afgesproken wie waar verantwoordelijk voor is.

Het werken in een webredactie biedt hiermee een uitstekende basis voor een maatschappelijke stage. Enkele jongeren combineren het maken van de website dan ook met de maatschappelijke stage die zij voor school moeten lopen.

Vanaf december zal de website te bezoeken zijn. De jongeren zullen dan een echte persbijeenkomst organiseren en de website feestelijk openen. De website is vanaf dan te vinden op: www.jebentjongingeldropmierlo.nl

----------
Jongeren op Internet is een project dat speciaal voor gemeenten ontwikkeld is. Gemeenten kunnen hiermee de lokale jongeren een eigen ontmoetingsplaats bieden op het internet. Meer informatie over dit project voor gemeenten is te vinden op de website: www.jongerenopinternet.nl

Noot voor de redactie (