RTL Group

Derek Ogilvie sterk terug met nieuwe reek 'The Ghost Whisperer'

De opmerkelijke en goed bekeken programmaserie Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer keert terug bij RTL 4. Het Schotse medium wendt vanaf donderdag 23 oktober zijn bijzondere talenten aan om het onverklaarbare op overtuigende wijze aards neer te zetten. Indrukwekkende theatersessies vormen ook dit keer het uitgangspunt voor de serie waarin het bieden van hulp en troost centraal staat. Zonder enige voorkennis staat Ogilvie meermaals voor een publiek van ruim driehonderd mensen.

In deze tweede serie geeft Derek vooraf in een leeg theater een vooruitblik op wat er komen gaat. Een nieuwe toevoeging in het theater tijdens de groepsreadings is the inner circle. Derek vraagt een aantal mensen uit het publiek, waarbij hij het sterkst de aanwezigheid van geesten voelt, op het podium te komen. Lichten worden gedimd en in the inner cicrle krijgt de bijzondere reading een vervolg. Op deze manier komt er meer energie en informatie los en wordt het geheel nog sterker. Het mag duidelijk zijn dat geen enkele reading hetzelfde is en dat verhalen soms een compleet andere wending kunnen nemen.

Wat Derek Ogilvie bijzonder maakt en waarom het Nederlandse publiek hem zo waardeert, is dat de informatie die hij doorkrijgt ongekend gedetailleerd, verbluffend concreet en no nonsense is. Met de nodige zelfspot en humor weet Derek op zijn bekende confronterende manier mensen te helpen die worstelen met vragen over een overleden dierbare of wachten op een bevestiging dat hun overleden geliefden bij hen zijn. Naast de theatersessies trekt hij ook per camper door het land om mensen te helpen die last hebben van onverklaarbare gebeurtenissen in hun huis. Ook staat hij ouders bij die zich geen raad weten met de paranormale gave van hun kind. Mensen die een bijzondere vraag hebben schiet hij te hulp.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 23 oktober, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: rtl.nl/derekogilvie

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen bij afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl