Gemeente Assen


Film In het land van de Drentsche Aa op rondreis langs verzorgingshuizen

Assen, 22 oktober 2008

Vorig jaar is, na twee jaar rondtrekken door de natuur en onafgebroken werken, de film 'In het land van de Drentsche Aa' in première gegaan. Een bijzondere film die Henk Bos samen met Janette Veenhoven maakte. In het kader van het themajaar Natuur en Groen 2007 biedt de gemeente Assen verzorgingstehuizen de mogelijkheid om de film 'in huis' te halen. Donderdagmiddag 23 oktober om 14.00 uur is de eerste voorstelling in verzorgingshuis De Arendshorst.

Vanuit het themajaar van vorig jaar ontstond het idee twee voorstellingen in het ICO te houden voor ouderen die in verzorgingshuizen wonen. Toen dit wegens onvoldoende begeleiding en moeilijkheden met vervoer niet lukte, is besloten de film op locatie te laten draaien. De makers van de film bezoeken in totaal acht verzorgingshuizen; De Arendshorst, De Vijverhof, De Boshof, Vierackers, De Slingeborgh, De Wijde Blik, Anholt en Nieuw Graswijk. De eerste voorstelling is op 23 oktober, de laatste op 19 november.

De natuurfilm 'In het land van de Drentsche Aa' is een film die het bijzondere leven van allerlei dieren in dit gebied laat zien. Henk Bos en Janetta Veenhoven legden voor deze film maar liefst 6500 kilometer in het stroomdallandschap van de Drentsche Aa af. Regen, sneeuw, kou en hitte wisselden elkaar af, waardoor het Nationaal Park in alle seizoenen zichtbaar is.