Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJS IN NA TE HARD RIJDEN

EILANDEN / DIRKSLAND - De politie heeft dinsdagavond rond acht uur een rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Nieuwe-Tonge. De verdachte reed op de N215 met een snelheid van 145 km/u waar 80 km/u was toegestaan. Politiemensen hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


* ROOKONTWIKKELING OP SCHIP
SCHIEDAM - Op een schip aan de Wiltonhaven ontstond dinsdagmiddag een flinke rookontwikkeling. Rond twaalf uur werd dit gemeld bij de politie. Hulpdiensten waren snel aanwezig. Na onderzoek bleek dat er geen vuurhaard was maar dat de rook vermoedelijk ontstaan was door een elektromotor van de boegschroef.


* STICKERPLAKKER AANGEHOUDEN
Politieagenten van het district Noord hielden dinsdagavond een man aan. De 19-jarige Rotterdammer plakte op de Zwart Janstraat stickers met diverse leuzen op straatmeubilair. Passerende agenten zagen dit en hielden de vernieler staande. De jongeman was het hier niet mee eens en nam de benen. Na een korte achtervolging werd hij rond half twaalf aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij bekeuringen ontving voor het bestickeren van het straatmeubilair en het niet tonen van een identiteitsbewijs.


* VROUW GEWOND NA VAL MET SCOOTMOBIEL
SPIJKENISSE - Een 90-jarige vrouw is dinsdagmiddag gevallen met haar scootmobiel. Zij testte haar nieuwe voertuig rond kwart over twee uit op de Galileilaan waarna deze door een scherpt U-bocht ten val kwam. De inwoonster van Spijkenisse raakte bij de val gewond aan haar hoofd en heup en is met deze verwondingen naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis gebracht.


* MAN MET PLOERTENDODER AANGETROFFEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die in zijn auto een ploertendoder had.
Dinsdagmiddag rond kwart voor drie hielden agenten een auto staande die te hard had gereden op de Ankie Verbeek Ohrlaan. De bestuurder had geen legitimatie bij zich. De man is overgebracht naar een politiebureau voor controle. Tijdens de fouillering bleek de man een ploertendoder bij zich te hebben en droeg een kogelvrij vest. De 40-jarige Rotterdammer had ook gereden met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politie onderzoekt de zaak.


* GEWONDE NA NEGEREN ROOD LICHT
SPIJKENISSE - Een 54-jarige man is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Rond vijf uur reed hij op een scooter over de Beneden Molendijk. Hier negeerde hij een rood licht ter hoogte van Het Noordheinde. Een door groen rijdende automobilist kon een aanrijding vervolgens niet voorkomen.
De Spijkenisser viel er raakte gewond aan zijn arm. Hij is voor behandeling naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district West hield in de nacht van dinsdag op woensdag een jongeman aan. Rond half één werd gemeld dat er een ruit aan de van Oosterzeestraat vernield werd. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en zagen twee jongens op de Meineszstraat bukken achter auto's. Vervolgens hielden zij kon één van hen staande gehouden worden.
Deze 18-jarige Rotterdammer was het hier niet mee eens en sloeg de agent in het gezicht. Hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht waar hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.
De recherche doet verder onderzoek naar de ingegooide ruit.


* POLITIE HOUDT ANPR-CONTROLE
ROTTERDAM-OOST / DIJKZIGT - De politie heeft dinsdag in samenwerking met de Gemeentelijke- en Rijksbelastingsdienst, de Douane en de Dienst Wegverkeer een ANPR-actie gehouden op de GJ de Jonghweg.
Tussen drie uur 's middags en half tien 's avonds werden in totaal 7118 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 407 hits op. Tevens stelde de politie onder andere de volgende overtredingen vast: Het rijden met een te gladde band, het rijden met een losse accu, geen correcte verlichting, het rijden zonder gordel, het rijden zonder rijbewijs, het niet tonen van een kentekenbewijs, het rijden met een onverzekerd voertuig, niet-handsfree bellen en het rijden met een lekke uitlaat.
Tijdens de actie legde de Gemeentebelasting beslag op 28.000 euro. In 14 gevallen werd een auto in beslag genomen. De Rijksbelasting nam in totaal 17.162 euro en 18 auto's in beslag.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politieagenten van district Oost ontmantelden dinsdagmiddag een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie stelden agenten dinsdagmiddag een onderzoek in een woning aan de Oostzeedijk Beneden in. Hier troffen zij rond vier uur een kwekerij aan met 300 bloeiende moederplanten en ongeveer 4000 stekjes. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd evenals de materialen om de planten te vervaardigen.
De politie doet onderzoek naar de mogelijke eigenaar van de plantage.


* BEZITTER VLINDERMES MOET NOG GEVANGENISSTRAF UITZITTEN

Een 20-jarige Rotterdammer werd dinsdagmiddag aangehouden. Bij een preventieve fouillering bleek hij een vlindermes bij zich te dragen. Uit verder onderzoek werd duidelijk dat hij nog vijf dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Hij is rond kwart voor twee aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Het mes is in beslag genomen voor vernietiging.


* POLITIE ONDERZOEKT BEROVING
SCHIEDAM - De recherche van district Waterweg-Noord onderzoekt een beroving op het Chopinplein. Hier moest een vrachtwagenchauffeur dinsdagavond rond
kwart over acht onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp afstand doen van een nog onbekend geldbedrag. De verdachte, een man in het zwart gekleed en met een zwarte bivakmuts, rende vervolgens weg in de richting van de Beethovenlaan.
De vervoerder van witgoed, een 23-jarige Schiedammer, waarschuwde de politie. Deze waren snel aanwezig en deden een buurtonderzoek. De dader werd niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de toedracht van deze overval.


* AANHOUDINGEN VOOR OPENBARE SCHENNIS
Op dinsdagmiddag kwart voor vijf werd er op het politiebureau Rozenburg melding gedaan van openbare schennis. Een inwoonster van Rozenburg liep over de Rembrandtsingel toen ze een zestal jongens zag staan. Drie van de jongens lieten hun geslachtsdeel zien, waarna de geëmotioneerde inwoonster op het bureau melding kwam doen. Hierop zijn agenten gelijk naar buiten gelopen en hebben de jongens binnengehaald. De politie stelt een verder onderzoek in.


* DRIE AANHOUDINGEN IN ZAAK MISHANDELING JONGEN

ROZENBURG - De politie heeft drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging in Rozenburg op 6 mei 2008, waarvan door het slachtoffer aangifte werd gedaan, heeft de politie Rozenburg een onderzoek ingesteld. Die dinsdagavond rond half negen had er een openlijke geweldpleging plaatsgevonden in een speeltuin aan de Laan van Nieuw Rozenburg. Een 12-jarige jongen is door enkele jongens beetgepakt in een wurggreep en ondermeer tegen zijn hoofd getrapt. Hierdoor heeft hij kort het bewustzijn verloren. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er op maandagochtend 20 oktober 2008 door de politie Rozenburg, in samenwerking met de afdeling Jeugdzaken van district Zuid, drie verdachten aangehouden, drie twaalfjarige jongens uit Rozenburg. Alledrie de verdachten zijn gehoord over de zaak, waarna de zaak wordt ingestuurd naar Justitie.