Datum: 23 oktober 2008

Noordwijk Jongens aangehouden voor lopen over auto's De politie heeft donderdag 23 oktober rond 01.20 uur vier jongens aangehouden. Het gaat hier om drie jongens uit Noordwijkerhout waarvan twee 16 en één van 17 jaar en een 16 jarige uit Voorhout. Ze worden er van verdacht kort voor hun aanhouding over auto's te zijn gelopen. Op de Abraham van Rooyenstraat zag de politie bij vijf auto's deuken in de motorkap en autodak. De politie sluit niet uit dat er nog meer auto's zijn met schade. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De politie kon snel reageren dankzij een melding die gedaan werd door een getuige.

Leiden Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 27 jarige vrouw uit Oegstgeest. Woensdag 22 oktober rond 18.30 uur kreeg de politie vanaf het transferium nabij de Plesmanlaan dat daar een vrouw in haar auto zat en vermoedelijk dronken was. Toen de politie onderweg was werd de melding gedaan dat de vrouw was weggereden. Even later bleek dat zij niet ver was gekomen. Haar auto had een lekke band en op het transferium was ze tegen twee geparkeerde auto's tot stilstand gekomen. De ademtest gaf niet aan dat de vrouw gedronken had. Ze had waarschijnlijk een grote hoeveelheid medicijnen ingenomen die haar parten speelden. Ook dat gebruik in het verkeer is strafbaar. De vrouw werd dan ook aangehouden en er werd een bloedproef van haar afgenomen om vast te stellen om welke stof het gaat en in welke hoeveelheid. De uitslag van de bloedproef zal pas later bekend worden. Omdat de toestand van de vrouw verslechterde werd zij overgebracht naar het LUMC. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiderdorp Aanhoudingen voor mishandeling De politie heeft woensdag 22 oktober een 25 jarige vrouw uit Noordwijk en een 29 jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Beiden worden er van verdacht die middag rond 16.45 uur een 26 jarige man uit Leiden te hebben mishandeld door hem een vloeistof in zijn ogen te spuiten. Dit veroorzaakte oogletsel bij hem. Het incident deed zich voor aan de Simon Smitweg. Verdachten en slachtoffer kenden elkaar. Een eerder conflict tussen hen speelt vermoedelijk een rol bij dit incident. De politie onderzoekt dit. De verdachten zijn voor dat onderzoek ingesloten.

Aarlanderveen Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 47 jarige man uit Alphen aan den Rijn. Woensdag 22 oktober rond 22.55 uur reed hij met zijn auto al slingerend en slecht reagerend op verkeerslichten over de Oostkanaalweg. Hij werd aan de kant gezet en bleek te veel te hebben gedronken. De Alphenaar werd aangehouden waarna een ademanalyse volgde. De uitslag daarvan was 800 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het was niet de eerste keer voor de man dat hij met te veel drank op achter het stuur was betrapt. In mei van dit jaar werd bij hem 650 ug/l. vastgesteld. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Moordrecht / Waddinxveen Diefstal sigaretten uit supermarkten De politie doet onderzoek naar twee diefstallen uit supermarkten waarbij een nog onbekende hoeveelheid sigaretten werd buitgemaakt. Beide diefstallen hebben zoveel overeenkomst met elkaar dat het vermoeden is dat ze door dezelfde dader(s) zijn gepleegd. Van hen ontbreekt echter nog ieder spoor. In een supermarkt aan De Smidse in Moordrecht was het rond 01.40 uur raak. Na het vernielen van een ruit aan de voorkant van de supermarkt worden binnen de sigaretten gestolen. Een uur later, rond 02.40 uur, wordt er toegeslagen bij een supermarkt aan het Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen. Ook hier wordt een ruit vernield en worden binnen de sigaretten gestolen. Mensen die denken iets gezien te hebben dat in verband staat met deze diefstallen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Moordrecht of Waddinxveen via 0900-8844. Ook andere informatie die tot oplossing van deze misdrijven kan leiden, is welkom.

Gouda Aanrijding tussen automobilist en fietsster Op de kruising Hanzeweg met de Nieuwe Gouwe O.Z., gebeurde woensdag 22 oktober rond 16.50 uur een aanrijding tussen een 38 jarige automobilist uit Waddinxveen en een 26 jarige fietsster uit Waddinxveen. De Waddinxveense raakte daarbij gewond. Zij is met klachten over hoofd, rug en bekken overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De aanrijding ontstond doordat de automobilist geen voorrang aan de fietsster verleende.

Gouderak Politie zoekt doorrijder De politie is op zoek naar een doorrijder of liever gezegd een doorfietser die woensdag 22 oktober rond 10.45 uur op de Gouderakse Tiendweg een 59 jarige daar wandelende vrouw uit Gouda aanreed en zich verder niet over haar bekommerde. De vrouw liep daar met twee vriendinnen toen zij plotseling van achteren werd aangereden door een fietser. Het bijzondere van de fiets was dat het hier gaat om een driewieler danwel ligfiets. De vrouw kwam daardoor ten val. De fietser riep haar nog toe dat hij al tien keer gebeld had. Door de aanrijding liep de vrouw een gescheurde knieband op.

Bergambacht Politie controleert wederom op snelheid bij werk aan de weg Het Regionaal Verkeershandhavingstem van Politie Hollands Midden heeft woensdag 22 oktober wederom gecontroleerd op snelheid op de Provincialeweg N210. Een eerdere controle op donderdag 16 oktober liet een bedroevend resultaat zien. Van de 3.122 voertuigen reden er toen 1.016 te hard. Op dat weggedeelte vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats en is een maximumsnelheid ingesteld van 50 km/h. Dit voor een veilig gebruik van de weg voor zowel de weggebruikers als de wegwerkers. Deze keer werd van 09.00 tot 14.30 uur gecontroleerd. Er passeerden 2.545 voertuigen waarvan er 691 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid van personenauto's ws 103 km/h. en die van vrachtauto's 81 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten. De politie vindt het belangrijk dat de weggebruikers hun weggedrag ter plaatse aanpassen en zal dan ook de controles herhalen.

---------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------