23 okt 2008
Numm er: P077

Wageningen Universiteit heeft zich, volgens de Keuzegids Hoger Onderwijs in 2008 weten te handhaven op de eerste plaats volgens de kwaliteitsoordelen van universitaire studenten. De systematiek van het onderzoek maakt dit jaar voor het eerst een onderscheid tussen bachelors en mastersopleidingen. De Wageningse Mastersopleidingen komen met een totaalscore van 7,4 op de eerste plaats van de universitaire masteropleidingen. Ook in de studentenoordelen over de universitaire bacheloropleidingen staat Wageningen Universiteit met, wederom, 7,4 op de eerste plaats.

Het is voor het vierde jaar op rij dat Wageningen Universiteit de eerste plaats bezet in het onderzoek van de Keuzegids. Van de afzonderlijke opleidingen scoort de universitaire Wageningse mastersopleiding Environmental Sciences met 8,2 het hoogst. De tweede Wageningse Masters opleiding is Management of Agro-ecological Knowledge and Social Change met 7,7 en op de derde plaats staat Food Technology met 7,6. Bij de Wageningse Bachelorsopleidingen gaat Agrotechnologie aan kop met een 8, gevolgd door Plantenwetenschappen met 7,8 en Biologie met 7,6.

Onderdelen van de totaalscore vormen de cijfers voor Inhoud, Keuzeruimte, Samenhang Werkvormen, Voorbereiding op loopbaan, Docenten, Communicatie, Studeerbaarheid, Gebouwen en Faciliteiten. Wageningse studenten geven hoge cijfers voor de keuzeruimte, de docenten en voor de faciliteiten.

De Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit is heel tevreden over deze uitkomst. Rector Martin Kropff: ,Het past in het beeld dat het goed gaat met onze universiteit. Ik vind het oordeel van studenten over de kwaliteit van het studentenleven en het onderwijs erg belangrijk. Wij blijven aan de verbetering daarvan werken en luisteren goed naar onze studenten. Vorig jaar steeg het aantal eerstejaars al met 24 procent en dit jaar nog eens met 17 procent. De ontwikkeling van Wageningen Campus is in volle gang en ik denk dat onze nieuwe faciliteiten en gebouwen flink zullen bijdragen aan onze nationale en internationale uitstraling. Die eerste plaats is echt weer een opsteker.'