SMIC breidt succes uit

23/10/2008 12:07

Jonge Helden B.V.

23 oktober 2008

Alle verenigingen hebben behoefte aan communicatie. Dat is de eenvoudigste verklaring voor het succes van SMIC. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf haar afdrukcapaciteit met factor 2 moeten uitbreiden.

En ook internationaal ziet SMIC volop mogelijkheden. Vestigingen in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nieuw Zeeland openen de komende maanden hun virtuele deuren.

SMIC helpt verenigingen om een professioneel magazine uit te geven. De web gebaseerde software stelt ook niet grafisch geschoolde gebruikers in staat een professionele verzorgde opmaak in kleur te maken. Deze wordt vervolgens door SMIC op een digitale drukpers afgedrukt en rechtstreeks naar de leden van de vereniging verspreid. De verenigingen kunnen hierdoor makkelijker en met minder vrijwilligers magazines uitgeven. Dankzij de kwaliteit van het eindresultaat is het voor de adverteerders - een belangrijke bron van inkomsten voor verenigingen - ook veel interessanter. Bovendien is SMIC niet duurder en vaak zelfs goedkoper voor de vereniging dan de traditionele A5 boekjes in zwart/wit.

Nieuwe software

De programmatuur van SMIC is volledig vernieuwd. In de nieuwe versie is het mogelijk geworden foto's tussen de tekst te plaatsen en foto's te bewerken. Het aantal mogelijkheden voor de opmaak is verder uitgebreid. Zonder concessies te doen aan de eenvoud van de applicatie. De ontwikkelaars handhaven het uitgangspunt dat ook een gebruiker zonder veel computer ervaring met het programma moet kunnen werken.

De nieuwe software versie van SMIC is een echte Web 2.0 applicatie. Hierdoor is SMIC sneller en efficiënter geworden. Voor de hosting van het nieuwe platform is gekozen voor Amazon Web Services. Cloud-computing geeft SMIC de mogelijkheid om mee te groeien met de behoefte van haar cliënten. Naast uitvoer op papier levert de software ook oplossingen voor het onderhoud van de websites van verenigingen (zgn. CMS systeem). Daarnaast kan SMIC RSS-feeds genereren en kan direct een "bladerbare" webversie van een magazine worden verzonden per e-mail.

700 Magazines

Sinds de introductie van SMIC in 2006 hebben meer dan 700 verenigingen en andere "samenscholinggroeperingen" in Nederland gekozen voor het gemak, de snelheid en de lage prijzen van SMIC. Per week produceren zij gezamenlijk zo'n 200.000 pagina's met nuttige en belangrijke informatie voor hun leden.

www.smic.nl





http://www.smic.nl