Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 23 oktober 2008

Gemeenten gaan samenwerken op ICT-gebied

Haaren, Landerd, Maasdonk, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode slaan de handen ineen

De gemeenten Haaren, Landerd, Maasdonk, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode gaan nauw samenwerken op het terrein van informatietechnologie (ICT). De samenwerking maakt de individuele gemeenten minder kwetsbaar en moet daarnaast leiden tot verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. Het is ook een kans om op een efficiënte manier nieuwe ICT ontwikkelingen op te pakken en uit te voeren. Door samen op te trekken besparen de gemeenten op de meerkosten voor de ontwikkeling van ICT toepassingen. Gezien het grote aantal taken dat de komende jaren via de overheid bij de gemeenten wordt neergelegd, hechten de zes gemeenten grote meerwaarde aan dit nieuwe samenwerkingsverband. Naar verwachting zal de samenwerking in januari 2012 feitelijk tot stand zijn gebracht.

Ondertekening beslisdocument

Op 10 maart 2008 werd door de verantwoordelijke bestuurders van de deelnemende gemeenten al een intentieovereenkomst voor samenwerking ondertekend. Dat was het startsein voor een intensieve periode waarin het samenwerkingsverband verder is vormgegeven. Op 22 oktober jl. kon dan ook de handtekening worden gezet onder het Beslisdocument, waarmee de gemeenten Haaren, Landerd, Maasdonk, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode zich verbinden aan de samenwerking op ict-gebied.

De samenwerking wordt nu onder leiding van de gemeentesecretarissen verder vorm en inhoud gegeven. Het is de bedoeling om te komen tot één samenwerkingsverband voor ICT-beleid en beheer, en één beleid op het terrein van de digitale informatievoorziening en elektronische dienstverlening. De planning is erop gericht om op 1 Januari 2012 de samenwerking feitelijk tot stand te hebben gebracht. Mogelijk wordt de samenwerking nog verder uitgebreid naar andere terreinen.

Verdere samenwerking in regio

Aanvankelijk wilde de gemeente Boxtel ook participeren in het samenwerkingsverband op ICT gebied. Bij de uitwerking is echter gebleken dat door de grote verschillen in werkwijze, de samenwerking voor hen minder meerwaarde biedt. Voor de toekomst sluiten zij echter verdere samenwerking rondom concrete projecten zeker niet uit. De gemeenten die nu deelnemen aan het samenwerkingsverband staan uiteraard open voor andere gemeenten die aan het samenwerkingsverband willen deelnemen.

Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl