Gemeente Haren

Mishandeling in Glimmen

Maatregelen om herhaling te voorkomen

23/10/2008

Afgelopen vrijdag, 17 oktober, heeft een aantal jongeren zich bij de jeugdsoos in Glimmen misdragen. Diverse bezoekers, maar ook toevallige passanten zijn mishandeld. De politie is gealarmeerd en heeft vier jongeren uit Haren aangehouden. Er wordt nader onderzoek naar de toedracht en de mishandelingen gedaan. Het is jammer dat een dergelijk voorval zich voordoet bij de jeugdsoos Glimmen waar vele vrijwilligers zich inzetten om deze voorziening op een goede manier te laten bestaan.

Het kan niet zo zijn dat een kleine groep, met wangedrag, het bederft voor het dorp Glimmen. We zullen de situatie nadrukkelijk bestuderen en gaan met verschillende partijen in overleg. We zullen, waar mogelijk, maatregelen nemen om een dergelijk voorval in de toekomst te voorkomen.

Ik vind het zeer spijtig dat een aantal mensen het slachtoffer is geworden van deze jongeren. Een dergelijk voorval past niet bij Haren. We willen dat de jeugdsoos in goede harmonie met de buurt kan functioneren zonder last te hebben van dergelijke incidenten.

M. Boumans,

burgemeester