Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Bergen op zoom, 23-10-2008

Drie arrestaties na afpersing 16-jarige Roosendaalse jongen

ROOSENDAAL: De Roosendaalse politie heeft drie arrestaties verricht in een onderzoek naar de afpersing van een 16-jarige jongen. De politie verdenkt drie jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar uit Roosendaal ervan dat zij hebben gedreigd met geweld als hij hen geen geld zou afgeven.
De politie is een onderzoek gestart nadat een 16-jarige jongen uit Roosendaal aangifte deed van bedreiging met geweld. De verdachten zouden geld geeist hebben en hem bedreigd hebben. Onderzoek van de politie wees uit de de aangever geld van een familielid had gestolen en dit had uitgedeeld aan enkele leeftijdsgenoten. De verdachten waren daar kennelijk achter gekomen en hebben de jongen bedreigd. De politie heeft de drie verdachten opgepakt. Ze verklaarden dat ze nog geld van de jongen kregen. Omdat hij dit niet gaf hebben ze hem bedreigd. De 17-jarige jongen is inmiddels in vrijheid gesteld. De andere twee worden morgen voorgeleid.

Medewerker zet achtervolging in op winkeldief

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag rond 16.50 uur een 27-jarige Roosendaler op de Gerard Doustraat gearresteerd. De man wordt verdacht van winkeldiefstal en mishandeling.
De Roosendaler probeerde bij een supermarkt aan de Rembrandtgalerij een potje haarlak te stelen. Een medewerker zag het en nam de man mee. De dief rukte zich los en sloeg de medewerker in het gezicht. Hierop zette de man de achtervolging in en liet de dief struikelen. De verdachtte zette het weer op een lopen. Uiteindelijk kon de man in de Gerard Doustraat worden overmeesterd. De politie is gewaarschuwd en heeft de man meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

ROOSENDAAL: De politie heeft rond 21.15 uur op de Boulevard een 29-jarige man uit Polen aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 595 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Surveillerende agenten zagen de man rijden en hebben hem staande gehouden. Ze roken een alcohollucht en hebben een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Vrouw gearresteerd na verwissellen prijskaartje

ROOSENDAAL: Een 47-jarige vrouw uit St Willebrord is woensdagmiddag rond 15.30 uur in een warenhuis op de Dr Braberstraat aangehouden voor oplichting. De vrouw plakte een prijsstickertje op een trui en probeerde het artikel zo voor een goedkopere prijs mee te krijgen. Een medewerker van de winkel zag het en heeft de vrouw aangehouden. Ze is overgedragen aan de politie. Ze kreeg een boete van 130,- mee.

Belg krijgt boete voor softdrugs

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag rond 15.30 uur heeft de politie een 29-jarige man uit Brussel op de Antwerpseweg aangehouden. Hij was in het bezit van enkele grammen softdrugs. De man reed zonder gordel over de Antwerpseweg. Een motoragent gaf de bestuurder een stopteken. Uit onderzoek bleek dat hij vijf gram hennep en twee gram hasj bij zich had. Hij is meegenomen naar het bureau en kreeg een transactie van 180,- aangeboden.

Auteur: Eefje Klijberg

Laatst gewijzigd 23-10-2008 16:39 | © Regio Midden en West Brabant |