Gemeente Rotterdam

Nr. 174
21 oktober 2008

23 kandidaten genomineerd voor onderscheiding 'Oog voor Rotterdam'

23 oktober: feestelijke uitreiking 'Oog voor Rotterdam'

Op donderdag 23 oktober a.s. reikt burgemeester Opstelten voor de zevende keer de onderscheiding 'Oog voor Rotterdam' uit aan Rotterdammers die zich hebben ingezet voor de leefbaarheid en veiligheid van de stad. Er zijn 23 kandidaten genomineerd voor het 'Oog voor Rotterdam'. Donderdag maakt de burgemeester bekend welke vier kandidaten de onderscheiding krijgen. Ook wordt het knipOog uitgereikt aan een basisschool.

28 individuele kandidaten en 6 groepen zijn voorgedragen voor het 'Oog'. Uit die kandidaten zijn 23 Rotterdammers genomineerd. De uiteindelijke 'winnaars' zijn geselecteerd door een burgerpanel bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties en deelgemeentevoorzitter van Delfshaven, Carlos Gonçalves.

De uitreiking van het 'Oog' vindt plaats op 23 oktober 2008 in de Burgerzaal van het stadhuis, vanaf 15.00u (deuren open om 14.45u). Veel Rotterdammers wonen de uitreiking bij. Naast de genomineerden en hun familie, zijn de aanmelders van de kandidaten en geïnteresseerde burgers aanwezig.

Het gemeentebestuur hoopt dat van de feestelijke uitreiking van het 'Oog voor Rotterdam' een voorbeeldwerking uitgaat. Om van Rotterdam een aantrekkelijke en sociale stad te maken is actieve participatie van bewoners noodzakelijk. Veiligheid en leefbaarheid zijn een zaak van alle inwoners en niet alleen van de gemeente of de politie, zo is de achterliggende gedachte van het 'Oog'. Het knipOog is bestemd voor een schoolproject waaruit betrokkenheid met de samenleving blijkt. Het knipOog draagt bij aan de bewustwording van kinderen, hoe zij kunnen bijdragen aan een sociale leefomgeving.

noot voor de redactie/