Politie Amsterdam-Amstelland



Woninginbrekers op heterdaad betrapt / Prinses Irenestraat Diemen (23/10/08)

Door de oplettendheid van een buurtbewoner zijn twee woninginbrekers woensdagmiddag 22 oktober rond een uur op heterdaad betrapt op de Prinses Irenestraat in Diemen. Een van hen is na een achtervolging door de politie aangehouden.

De bewoners waren niet thuis, op het moment dat de daders de woning aan de achterzijde openbraken en naar binnengingen. Bij hun vlucht lieten de daders de gestolen goederen achter. Een politieman wist een van de daders rennend te pakken te krijgen. Zijn verzet werd gebroken door gebruik van pepperspray. Van de andere dader is er kleding aangetroffen.

John van de Heuvel en Dries Roelvink bij preventiemarkt in Diemen / Wilhelminaplantsoen Diemen (23/10/08)

âSta je te wachten voor een verkeerslicht vliegt je deur open en weg is je tas.â Misdaadverslaggever John van de Heuvel en volkszanger Dries Roelvink demonstreren hoe het is om op deze wijze bestolen te worden. John en Dries figureren als slachtoffer op een preventiemarkt op het Wilhelminaplantsoen in Diemen op zaterdag 25 oktober 2008. Op deze markt, georganiseerd door het wijkteam Diemen/Ouder-Amstel wordt voorlichting gegeven hoe je kan voorkomen dat je slachtoffer wordt. Ook is er uitleg en informatie beschikbaar, wat te doen, als je persoonlijke eigendommen worden weggenomen. Experts van diverse instanties zullen antwoord geven op al uw vragen over vermissing van paspoort/rijbewijs, sleutels, mobiele telefoons, bankpassen. VVN zal met een rijsimulator aanwezig zijn.

Automobilisten worden met regelmaat slachtoffer van brutale diefstallen. De laptop- en damestassen, duidelijk zichtbaar op de passagiersstoel of achterbank, wordt in een oogwenk uit de auto gepakt. De schrik is nog groter als je raam wordt ingeslagen. De overdonderde chauffeur of chauffeuse ziet hoe in een flits, veelal jonge daders op een scooter verdwijnen. Daders slaan toe bij verkeerslichten of op het moment dat je inparkeert. Er is sprake van een toename van deze vorm van diefstal, die niet exclusief is voor Amsterdam, maar in alle grote steden plaats vindt.

Voor de jeugd zullen er diverse bijzondere politie-voertuigen op de markt staan.

PROGRAMMA: - 10 uur, Aanvang markt: - 12 uur, Demonstratie met medewerking van John van de Heuvel - 13 uur, Demonstratie met medewerking van Dries Roelvink.


- 16 uur, Einde markt.