Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wethouder Kriens reikt prijs uit aan Perspect!

Voor haar activiteiten voor kinderen en tieners in de herfstvakantie en m.n. voor de SSC-dag

Donderdag 23 oktober jl. reikte wethouder Jantine Kriens een prijs uit aan welzijnsorganisatie Perspect IJsselmonde voor haar activiteiten voor kinderen en tieners in de herfstvakantie en met name voor de Sport, Spel en Cultuurdag op zaterdag 25 oktober. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij deze programmering. Wethouder Kriens reikte de prij s uit in trefpunt De Dijk aan een aantal jongeren uit de wijk en de directeur van Perspect, Netty Verschoor.

Wethouder Kriens stelde samen met de brancheorganisatie sociale sector Rotterdam, de prijs ter beschikking. Een jury van deskundige betrokkenen onder voorzitterschap van wethouder Kriens heeft drie welzijnsorganisaties een prijs toegekend van 8.000,00 De uitdaging was: Presenteer een fantastisch programma voor Rotterdamse kinderen en tieners. De jury heeft gelet op de volgende aspecten: worden de deelnemers uitgedaagd zelf actief te zijn; is de inbreng van kinderen/tieners zichtbaar; geeft het programma voldoende vrijheid; is er aandacht voor verantwoordelijkheid nemen en grenzen leren kennen.

De prijs werd uitgereikt in drie categorieën: programma voor kinderen, programma voor tieners en programma met de meest actieve participatie van vrijwilligers.
Welzijnsorganisatie Perspect wint in de categorie voor het programma met de meest actieve participatie van vrijwilligers. Met name de Sport, Spel en Cultuurdag op zaterdag 25 oktober sprak de jury aan. Deze dag met naar verwachting 400 deelnemers, wordt georganiseerd door 15 werkers en ruim 25 vrijwilligers. De dag wordt mogelijk gemaakt door Sport & Recreatie en de deelgemeente IJsselmonde.

In de categorie tieners ging de prijs naar Jongerencentrum 7s in de deelgemeente Alexander. In de categorie kinderen viel Casade uit deelgemeente Kralingen-Crooswijk in de prijzen.