Opnieuw hoofdprijs voor ondernemer cafetaria Quick'n Tasty Groningen


GRONINGEN, 20081023 -- Oprichter en ondernemer Chris Sluiter van de Groninger cafetaria Quick´n Tasty won jongstleden maandagavond in Zoetermeer de `Young Talent Award'. Bovendien prolongeerde de 28-jarige eigenaar zijn titel als beste cafetaria van de stad en provincie Groningen tijdens het evenement dat branchemagazine "Snackkoerier" en Misset Horeca jaarlijks organiseert. De innovatieve Sluiter was als enige van de ruim vijfduizend cafetariabedrijven in Nederland drie keer genomineerd voor de zeven uit te reiken prijscategorieën.

[foto Chris Sluiter met Young Talent Award] Beste cafetaria
In de Cafetaria top-100 van het afgelopen jaar eindigde Quick´n Tasty weliswaar op een 64e plaats, maar daarmee onderscheidt de onderneming zich net als vorig jaar van alle andere Groninger zaken. Net als in 2007 mag Quick´n Tasty zich weer de beste cafetaria van de provincie noemen en behoort zij evengoed tot de nationale top.

Young Talent Award
Veel opmerkelijker is echter de titel `Young Talent Award', waarvoor ondernemer Chris Sluiter genomineerd was; net als overigens voor de prijzen "Best Website Award" en "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Award" (vanwege de gezonde wijze van frituren).
De vakjury roemt vooral zijn creatieve entrepreneurship en stelt dat de Groninger een voorbeeldfunctie heeft voor jonge nieuwkomers in de branche. "De ondernemer slaagt er telkens in om met de nodige creativiteit de branche positief naar buiten te brengen. Dat doet hij onder andere door middel van samenwerking met sportscholen, acties voor goede doelen en het gebruik van groene stroom."

Vergroting afzetgebied
Vorig jaar scoorde Quick´n Tasty met name door de bijzondere bezorgtas die gebaseerd was op de door het Amerikaanse N.A.S.A. ontwikkelde technologie. Het afgelopen jaar vergrootte Sluiter zijn afzetgebied in de stad en provincie Groningen mede dankzij zijn vorige uitverkiezing en het kwaliteitbehoud door die bezorgtas. Nog geen drie jaar na de start van zijn onderneming is Sluiter trots op de klantengroei in de regio.

Ranglijst
De Cafetaria top-100 is een onafhankelijke jaarlijkse ranglijst van de honderd beste cafetariabedrijven in Nederland. Deze wordt samengesteld op initiatief van het vakblad `Snackkoerier'. De jury let bij deze verkiezing op smaak van de producten, gastvriendelijkheid, prijs-kwaliteit verhouding, hygiëne en de uitstraling van de zaak.
De jury is samengesteld uit mensen met kennis van de branche en `gewone' consumenten. Vanaf half mei tot begin oktober bezochten juryleden - anoniem uiteraard - cafetaria's in heel Nederland.

//// Einde persbericht ////