Tellabs doet beroep op de kracht van de vaste en draadloze oplossingen van Verizon ter ondersteuning van zijn wereldwijde activiteiten

23/10/2008 13:02

PR Newswire

BASKING RIDGE, New Jersey, October 23 /PRNewswire/ --

- Overeenkomsten voorzien in levering van wereldwijde netwerkdiensten en PDA's

Tellabs, een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor geavanceerde video-, spraak- en gegevensdiensten, heeft twee overeenkomsten met Verizon gesloten voor de levering van vaste en draadloze netwerkdiensten. Deze diensten zullen Tellabs in staat stellen om betere connectiviteit met zijn uitgebreide netwerk van klanten, partners en collega's te creëren.

Op basis van de eerste overeenkomst ontwikkelde en implementeerde Verizon Business een wereldwijde netwerkoplossing die uit Verizon Private IP-diensten, langeafstandsdiensten en internetdiensten is opgebouwd en wereldwijd meer dan 3.500 medewerkers van Tellabs verspreid over 50 locaties met elkaar zal verbinden. Op basis van de tweede overeenkomst wordt Verizon Wireless de voorkeursleverancier van Tellabs op het gebied van draadloze diensten, waaronder account management, facturatie tools, apparaat beheer inclusief BroadbandAccess PC cards en andere applicaties.

"De beschikbaarheid van Verizon Business Private IP-service binnen belangrijke business centers overal ter wereld en de betrouwbaarheid van het netwerk van Verizon Wireless in de Verenigde Staten waren voor ons van doorslaggevend belang", aldus Jean Holley, de executive vicepresident en CIO van Tellabs. "Met Verizon als universele business partner waren we in staat om onze bedrijfsactiviteiten binnen vaste en draadloze netwerkomgevingen te mobiliseren en zodoende op effectievere wijze met onze klanten, partners en werknemers te communiceren".

Wereldwijde ondersteuning voor de Carrier Ethernet-doelstelling van Tellabs

Als toonaangevende leverancier van technologie op het gebied van Ethernet-switching- en -routering wilde Tellabs deze technologie inzetten om zijn netwerk te verbinden met de wereldwijde netwerkoplossing die Verizon Business voor het bedr
ijf zal implementeren. Verizon Business zal zorgdragen
voor de verbinding op basis waarvan de twee netwerken met elkaar zullen worden verbonden. Op deze manier zal Tellabs kunnen voorzien in de groeiende wereldwijde vraag naar Carrier Ethernet-diensten.

Met de Verizon Private IP-service zal Tellabs zijn strategische bedrijfsprocessen, databasebeheer en klantencommunicatie kunnen verbeteren en de operationele kosten beheersen. De MPLS-dienst heeft ten doel om de locaties van Tellabs te verbinden met strategische locaties in het Finse Espoo en in Singapore en met het Amerikaanse hoofdkwartier in Naperville, Illinois.

Naast Verizon Business Private IP zal Tellabs gebruikmaken van de Internet Dedicated- dienst van Verizon, die op 's werelds meest verbonden internet-backbone is gebaseerd.

"De uitgebreide private en publieke IP-netwerkdekking van Verizon Business biedt Tellabs toegang tot de locaties waar het zaken wil do en",
aldus Richard G. Black, senior vicepresident Corporate Accounts bij Verizon Business. "Beide bedrijven onderkennen de kracht van Carrier Ethernet als belangrijke toegangsmethode en WAN-technologie. We delen een visie die erop gebaseerd is om overal ter wereld nieuwe zakelijke uitdagingen aan te gaan en te ondersteunen".

Om de werknemers van Tellabs in staat te stellen om te communiceren waar en wanneer ze maar zaken willen doen, heeft Verizon Wireless tot dusver 1.300 toestellen geïmplementeerd, waaronder de BlackBerry 8830 World Edition en BlackBerry 8330 Pearl van Verizon Wireless. De draadloze oplossing voorziet in een zakelijk trainingprogramma dat het personeel van Tellabs helpt om volledig te profiteren van de mogelijkheden en functies van deze uiterst geavanceerde PDA's.

"We zijn er trots op om de activiteiten van een marktleider als Tellabs te ondersteunen door de communicatie met klanten te optimaliseren op basis van het betrouwbare netwerk van Verizon Wireless", aldus Mark Bartolomeo, vicepresident Enterprise Data van Verizon Wireless. "Onze samenwerking heeft geresulteerd in een oplossing die de operationele prestatie van Tellabs een krachtige impuls zal geven en van positieve invloed op diens bedrijfsresultaat zal zijn".

Een centraal klantenportaal
Voor het beheer van de zakelijke relatie met Verizon maakt Tellabs gebruik van het Verizon Enterprise Center (VEC). Het gaat om een centraal, veilig en flexibel portaal dat gebruikers overal ter wereld toegang biedt tot kritische informatie die nodig is voor het beheer van de Verizon Business- en Verizon Wireless-diensten. Dit online portaal is op elk gewenst moment toegankelijk, vanaf vrijwel elke locatie ter wereld.

Tellabs maakt gebruik van een reeks van belangrijke functies van het VEC, zoals het dashboard, dat een vrijwel real-time overzicht van de netwerktopologie binnen één scherm biedt. Het dashboard helpt klanten om hun internet-, spraak en gegevensbronnen te beheren en om probleemgebieden te signaleren en te herstructureren. Tellabs maakt daarnaast gebruik van de geavanceerde mogelijkheden van het VEC op het gebied van online facturatie. Door facturen op elektronische wijze te beheren, is het bedrijf in staat om zijn productiviteit te verbeteren en kosten te beheersen. Bovendien is Tellabs dankzij de reductie van het aantal papieren facturen in staat om zijn milieudoelstellingen realiseren.

Over Tellabs
Tellabs ontwikkelt telecommunicatienetwerken die ruimte bieden voor de veranderende behoeften van gebruikers. De oplossingen van Tellabs stellen dienstverleners in staat om hoogwaardige spraak-, video- en gegevensdiensten aan te bieden via vaste en draadloze netwerken overal ter wereld. Tellabs (Nasdaq: TLAB) vormt onderdeel van de NASDAQ Global Select Market, Ocean Tomo 300(TM) Patent Index, de S? 500 en verschillende indexen voor maatschappelijk verantwoordelijke ondernemingen, zoals FTSE4Good en acht
KLD-indexen. Raadpleeg voor meer informatie www.tellabs.com

Over Verizon Business
Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), beheert 's werelds meest gebruikte publieke IP netwerk en gebruikt haar wereldwijde netwerk mogelijkheden om grote ondernemingen en overheidsinstellingen te voorzien van een ongeëvenaarde combinatie van beveiliging, betrouwbaarheid en snelheid. Het bedrijf integreert geavanceerde IP communicatie en information technology (IT) producten en diensten. Hiermee levert het bedrijf toonaangevende oplossingen aan ondernemingen inclusief managed services, security, mobility, collaboration en professional services. Deze oplossingen stimuleren innovatie en maken het klanten mogelijk om beter zaken te doen. Voor meer informatie, raadpleeg www.verizonbusiness.com

Over Verizon Wireless
Verizon Wireless is de exploitant van het meest betrouwbare draadloze spraak-en ge
gevensnetwerk van de Verenigde Staten, waarmee het 68,7 miljoen klanten bedient. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Basking Ridge, New Jersey. Verizon Wireless, een joint-venture van Verizon Communications (NYSE: VZ) en Vodafone (NYSE en LSE: VOD), heeft 70.000 werknemers in dienst. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonwireless.com. Voor het raadplegen en aanvragen van video- en fotomateriaal met hoge resolutie van de activiteiten van Verizon Wireless kunt u zich aanmelden op de Verizon Wireless Multimedia Library op www.verizonwireless.com/multimedia.

Het ONLINE NEWS CENTER VAN VERIZON: Verizon persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, video en beelden van hoge kwaliteit, en overige informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center op het Internet op www.verizon.com/news. Op het News Center kunt u zich inschrijven voor automatische ontvangst van persberichten via e-mail.

Dit betreft een niet-officiële vertaling. Voor de officiële tekst verwijzen wij graag naar ons originele Engelstalige bericht.

Website: http://www.verizonbusiness.com
http://www.tellabs.com
http://www.verizonwireless.com

Lisa Fels, Verizon Business, +1-703-886-6042, lisa.fels@verizon.com, Jeffrey Nelson, Verizon Wireless, +1-908-559-7519, jeffrey.nelson@verizonwireless.com






-