KMO's renderen beter dankzij gratis eco-efficiëntiescan

23/10/2008 14:36

OVAM

'Er zit geld verstopt in uw bedrijf'-

Die boodschap geven Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits en de OVAM vanaf oktober 2008 mee aan de Vlaamse KMO's. Voor het derde jaar op rij kunnen 330 ondernemers een gratis eco-efficiëntiescan voor hun bedrijf aanvragen. Een professionele adviseur licht de onderneming door, en geeft milieutips die de efficiëntie verhogen. Het resultaat? Ecologische én economische winst.

De OVAM wil ondernemers warm maken voor de eco-efficiëntiescan. In oktober 2008 lanceert ze daarom een campagne die hen uitnodigt om een gratis scan aan te vragen. De slagzin en het beeld van de campagne maken op een ludieke manier duidelijk dat eco-efficiënt ondernemen naast milieuwinst ook geld- en tijdswinst kan opleveren. Inschrijven voor het eco-efficiëntiescanprogramma kan via www.ovam.be/eco-efficientie of via eco-efficientie@ovam.be.

Concrete tips en persoonlijke opvolging

Deskundige adviseurs, aangesteld door de OVAM, staan in voor de uitvoering van de scans. Tijdens de scan toont de adviseur waar er ecologische verbeteringen mogelijk zijn en geeft hij concrete, milieuvriendelijke tips die de KMO helpen om te besparen: spaarlampen, dubbelzijdig printen, gebruik van nieuwe technologieën, - Na zes maanden en na één jaar evalueert de adviseur ter plaatse welke inspanningen de onderneming heeft gedaan. Hij onderhoudt alle contacten met de KMO, die geen administratieve verplichtingen heeft ten opzichte van de OVAM.

Aandacht voor specifieke sectoren

Dit jaar richt het eco-efficiëntiescanprogramma zich specifiek tot ondernemingen uit de grafische sector, metaalsector, textielsector, kunststof/rubbersector en de bouwsector. Ook bedrijven die aan productontwikkeling doen, krijgen onze extra aandacht. Uiteraard kunnen ook KMO's uit andere sectoren deelnemen.

KMO's met een ISO 14001- of EMAS-certificaat, en Milieucharterbedrijven uit 2006 kunnen niet deelnemen want zij hebben milieuzorg en ecomanagement nu al hoog in het vaandel staan.