Gemeente Binnenmaas

Jubileum- en diploma-avond brandweer Binnenmaas

De vrijwillige brandweer van Binnenmaas houdt op vrijdag 24 oktober a.s. de jaarlijkse jubileum- en diploma avond. Het is voor het eerst na de fusie van de voormalige gemeenten Binnenmaas en s-Gravendeel dat de vier brandweerposten in Binnenmaas gezamenlijk optrekken op de traditionele avond. Voorheen was het gebruikelijk dat de diploma-avond door elke post apart werd georganiseerd, in de eigen brandweerkazerne.

De gezamenlijkheid is reden voor de gemeente en de brandweer om eens flink uit te pakken. Er wordt feest gevierd in Alcazar. Het zal worden opgeluisterd door volop entertainment en er staat een verrassing op het programma. Tussen de bedrijven door krijgen de brandweermensen hun behaalde certificaten en diplomas uitgereikt en worden de 9 jubilarissen, afkomstig uit alle vier de brandweerposten, in het zonnetje gezet door burgemeester Borgdorff.

Het gemeentebestuur is trots op het brandweerkorps, dat de afgelopen jaren grote successen boekte bij landelijke wedstrijden. Er is een lange wedstrijd-traditie bij de verschillende posten, waardoor de brandweerlieden hoog scoren op het gebied van repressie. De commandant brandweer a.i. in Binnenmaas, Casper Dollekamp, stelt dat zijn mensen goed georganiseerd zijn en buitengewoon gedisciplineerd. Er zijn relatief veel vrouwen in het korps: 10%, waar het landelijk gemiddelde op 4 tot 5% ligt.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl