Ingezonden persbericht


Kunst&Lifestyle in Ahoy van start met nachtelijk kunstproject 'Carcrash'

ROTTERDAM - Het plein voor Ahoy kleurt vannacht (23 op 24 oktober) rood. Henk Hofstra, de bekende Nederlandse kunstenaar die al heel wat opzien baarde met zijn vorige kunstprojecten, slaagt er opnieuw in kunst en actualiteit op originele wijze te laten samensmelten.

De kunstenaar exposeert met twintig autowrakken, waarvan negentien volledig in het rood en één in het blauw gespoten. De autowrakken symboliseren de kredietcrisis. De rode auto's

staan voor schulden, slechts één auto staat nog in de plus.

Hofstra bedacht in april 2007 'De Blauwe Weg' in Drachten, waarbij een straat van een kilometer lang volledig zwembadblauw geverfd werd. Dit voorjaar bedacht hij 'Art-Eggcident', een kunstwerk van reusachtige eieren (dertig meter in doorsnee) op het Zaailand, een groot plein in het centrum van Leeuwarden. Tijdschriften, kranten en gerenommeerde websites, van New York tot Hong Kong en van Spanje tot Argentinië, hebben er aandacht aan besteedt.

Schilderijen, beeldhouwwerken, glaskunst, sieraden en keramiek in alle prijsklassen, zijn te vinden op het Kunstevent Ahoy in Rotterdam. Professionele kunstenaars presenteren er hun werk van vrijdag 24 tot en met zondag 26 oktober. Nieuw dit jaar is de afdeling lifestyle met alles over de geneugten van het goede leven!

Tijdens Kunst&Lifestyle Ahoy is het mogelijk een aankoop via Financial lease regelen op de beursvloer zelf te regelen. Dit is een absolute primeur voor de aankoop van kunst. Beleggen in kunst is safer dan bij de bank.

Openingstijden Kunst&Lifestyle in Ahoy:

Vrijdag 24 oktober: 17.00 ­ 22.00 uur

Zaterdag 25 en zondag 26 oktober: 11.00 ­ 18.00 uur