Ingezonden persbericht


20 oktober 2008

HDMG MOBILITY GROUP DOOR VAN BEUSEKOM GEVEILD

Slechte economische omstandigheden en hoge investeringen

BAARN, 20 oktober 2008 ­ Op 24 oktober a.s. start het veilinghuis Van Beusekom met de verkoop van de bedrijfsinventaris van autodealer HDMG Mobility Group, een middelgrote dealerholding. Van Beusekom verkoopt de inventaris van vier locaties: Nuenen, Veghel, Helmond en Eindhoven. Het bedrijf is met 12 dealerschappen voor onder andere Fiat, Mitsubishi en Chrysler met name regionaal zeer bekend. De omzet bedroeg 120 miljoen in 2007.

De afgelopen maand werd duidelijk dat de onderneming niet op tijd in staat is gebleken om na een periode van forse groei, voldoende financiële middelen aan te trekken om het bedrijf voort te zetten. Het verlies over dit jaar is zo'n acht ton. Commercieel Directeur Jeroen Kamminga van Van Beusekom voegt toe: ³Wij zien dat veel bedrijven in de transportsector het hoofd niet boven water kunnen houden. Banken zijn voorzichtiger geworden met het verstrekken van bedrijfskredieten en de verkopen en het rendement in de autobranche staan onder druk. Bovendien stellen consumenten het benodigde onderhoud aan hun auto langer uit.² In september heeft HDMG (Herman Driessen Mobility Group) surseance van betaling aangevraagd voor een aantal van haar werkmaatschappijen. Er werken zo'n 250 werknemers. HDMG begon in 1985 als een onderneming die met één merkdealer samenwerkte. Dit is uitgegroeid tot twaalf dealerschappen met Europese, Aziatische en Amerikaanse merkdealers die onder één naam worden gepresenteerd.

De kijkdag is op 24 oktober. De veiling zelf zal plaatsvinden tussen 24 en 28 oktober. Meer informatie op www.beusekom.nl

Noot voor de redactie,