Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Breda, 24 oktober 2008

Nieuw reiszorgconcept: ZilverZon organiseert individuele zorgreizen op maat

Eigen zorgpersoneel garandeert zorg op maat en persoonlijke service

ZilverZon is een nieuwe reisorganisatie die vakanties organiseert voor mensen met een zorgbehoefte. Uniek aan het ZilverZon-concept is het feit dat de reisorganisatie individuele zorgreizen biedt en tegelijkertijd eigen verzorgend personeel inzet. In tegenstelling tot andere zorgreisaanbieders waarbij de reisorganisatie zorg inkoopt bij een externe partij, heeft ZilverZon zelf verpleegkundig personeel in dienst. Dit verbetert niet alleen het comfort tijdens de reis, maar maakt het de reiziger ook al bij het boeken eenvoudig. ZilverZon is namelijk het enige aanspreekpunt en heeft direct antwoord op alle vragen betreffende de reis én de zorg.

Alle benodigde faciliteiten
Het ZilverZon-concept is bedacht door een driekoppig team met ervaring in de zorg en de reisbranche. Uitgangspunt is dat genieten de enige zorg van de reiziger en diens metgezellen moet zijn. Een volledig op zorg uitgeruste accommodatie in het Spaanse Benalmadena (ten zuiden van Malaga) is de eerste bestemming waarvoor ZilverZon heeft gekozen. Bij de accommodatie is permanent een Nederlands zorgteam met verpleegkundigen gestationeerd. Hoewel zorg in alle facetten mogelijk is, straalt het complex vooral een vakantiesfeer uit en is het zorgelement slechts op de achtergrond aanwezig. Het is echter de wetenschap dat altijd gebruik gemaakt kan worden van zorgdienstverlening, die ontzorgt. Dat gevoel geeft ook de medereiziger(s), die vaak mantelzorger zijn, de kans om echt van de vakantie te genieten. Inmiddels is ZilverZon druk bezig meer nieuwe accommodaties te selecteren.

Tijdsduur
Het individuele aspect van de reizen van ZilverZon spreekt niet alleen uit het feit dat deze individueel geboekt kunnen worden. Er is ook ruime keuze uit verblijfsduur: van een week tot een volledige overwintering.

Persoonsgebonden budget
Voor mensen die behoefte hebben aan zorg kan een persoonsgebonden budget (pgb-AWBZ) toegewezen worden. Met dit geldbedrag kunnen zij zelf zorg en begeleiding inkopen. Dit budget kan ook ingezet worden tijdens een ZilverZon vakantie. Indien gewenst bemiddelt ZilverZon ook bij het omzetten naar een PGB, wanneer de reiziger zorg in natura ontvangt. Daarnaast biedt ZilverZon in samenwerking met Europeesche verzekeringen diverse mogelijkheden voor een reis- en annuleringsverzekering. Kortom: een totaalpakket dat zorgt en ontzorgt.



Ingezonden persbericht