Gemeente Spijkenisse


Veel stageplaatsen bij de gemeente Spijkenisse

24 oktober 2008

Stageplaatsen

De gemeente Spijkenisse breidt het aantal stageplaatsen na de zomervakantie flink uit. Om dit in goede banen te leiden komt er een stagecoördinator, die ervoor zorgt dat stagiaires en stageplekken goed worden afgestemd.

Ook gaat de coördinator zorgen voor goede begeleiding van de stagiaires.

"We begeleiden nu al behoorlijk wat stagiaires, maar we streven ernaar om voor elke tien medewerkers één stagiaire aan te nemen. Door stage te lopen, leer je veel en krijg je een goede indruk van het werken bij een gemeente. En voor ons zijn stagiaires potentiële nieuwe medewerkers", zegt burgemeester Salet, portefeuillehouder Personeel en Organisatie.

Traineeships voor afgestudeerden
Voor studenten is het ook mogelijk om naast hun studie een aantal uren per week bij de gemeente te werken in de functie van Beleidsmedewerker in Opleiding (BIO). Hierdoor wordt het veel makkelijker om door te stromen naar een functie bij de gemeente. De gemeente begint in 2009 ook met het aanbieden van traineeships aan studenten die net hun HBO of WO opleiding hebben afgerond. In twee jaar gaan de trainees aan een aantal verschillende projecten werken in combinatie met een opleidingstraject. Op deze manier kunnen afgestudeerden het `gat' tussen theorie en praktijk snel dichten en een vliegende start met hun carrière maken.

Aantrekkelijke werkgever
Het aantrekken van jong talent wordt steeds belangrijker voor de gemeente. Reden is dat binnen nu en tien jaar naar verwachting bijna dertig procent van de zevenhonderd personeelsleden uitstroomt, terwijl de arbeidsmarkt krapper wordt. Onder de vlag `Aantrekkelijk Werkgeverschap' is het personeelsbeleid zo ingericht dat je je kunt blijven ontwikkelen en plezier hebt en houdt in je werk. Alle medewerkers van de gemeente kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een loopbaantraining.

Binnen de gemeente zijn er veel verschillende soorten functies en je wordt er gestimuleerd om aan je ontwikkeling te werken. Bijvoorbeeld door middel van opleiding, training, mobiliteitsstage of aanpassing van je takenpakket. Op deze manier blijft het werk een uitdaging en kun je doorgroeien binnen de organisatie en je kennis en kunde blijven inzetten voor de samenleving in Spijkenisse.

Contact
Meer informatie over de mogelijkheden om stage te lopen of te werken bij de gemeente Spijkenisse?
Neem dan contact op met de gemeentelijke stagecoördinator, Manon Mouthaan, telefoon (0181) 696 254 of mail je stageverzoek naar gemeente@spijkenisse.nl

Interne links


* De gemeente als werkgever

* Wij zoeken nieuwe collega's. Misschien iets voor jou?