Gemeente Vlieland

Persbericht VMBO-school op Vlieland als zeer zwak bestempeld

VMBO De Krijtenburg op Vlieland is recent door de onderwijsinspectie beoordeeld als zeer zwakke school. De inspectie is van oordeel dat de school niet goed in staat is haar onderwijs af te stemmen op de bijzondere doelgroep.

De vmbo school op Vlieland wordt bezocht door plusminus 50 leerlingen. De leerlingen volgen in de eerste twee jaar een programma variërend van praktijkonderwijs tot HAVO/VWO. In het derde en vierde jaar is de opleiding gericht op VMBO-theoretische leerweg. Het slagingspercentage is ieder jaar nagenoeg 100%. Echter, door het geringe aantal leerlingen zijn volgens de inspectie de resultaten niet eenduidig vast te stellen. iw

De gemeente Vlieland als schoolbestuur van De Krijtenburg neemt de door de inspectie geconstateerde tekortkomingen uiterst serieus. Personeel en ouders zijn door het bestuur op de hoogte gesteld van de bevindingen van de inspectie.

Een deel van de problemen is veroorzaakt door de vele directiewisselingen in een betrekkelijk korte periode. De inspectie constateert dat de wisselingen een ongunstige invloed hebben gehad op de schoolontwikkeling.

Het bestuur is er van overtuigd dat er nu, met de aanstelling van de huidige directeur, een voldoende stabiele situatie is ontstaan. Zaken die zijn blijven liggen moeten de komende tijd voortvarend opgepakt worden. Er wordt momenteel in overleg met de inspectie en onder begeleiding van externe deskundigen een plan van aanpak gemaakt. Daarin zullen de verbeteracties worden beschreven. Er zal een prioritering worden aangebracht en het verbeterproces zal nauwlettend gevolgd en gerapporteerd worden. Met elkaar zullen bestuur, directie en docenten gezamenlijk de schouders zetten onder de ontwikkeling van De Krijtenburg. Ook de ouders zullen bij dit proces betrokken worden. Op de informatieavond hebben directie, inspectie en het bestuur een toelichting gegeven op de ontstane situatie en de aanpak die zij voorstaan.

Voor informatie en inlichtingen kan contact opgenomen worden met wethouder onderwijs: de heer Wim Gieles, gemeente Vlieland, tel. 0562-452724.